Πολιτική

Ομόφωνη απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης

Ομόφωνη απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την παραμονή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την παραμονή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τις επόμενες ημέρες. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε επιστολή γενναίας αυτοκριτικής την επιστολή «μετάνοιας» του βουλευτή Χανίων προσθέτοντας ότι «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις», ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

«Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο. Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια» είπε ακόμα «φωτογραφίζοντας» τις κρίσεις που προκάλεσε το τελευταίο διάστημα ο Παύλος Πολάκης.

«Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς. Ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας ότι ζητά δεσμεύσεις από τον Παύλο Πολάκη προκειμένου να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.

Θέλοντας να κάνει, δε, ακόμα πιο σαφή την «οδηγία» ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε για το θέμα Πολάκη ότι «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο».

Από την πλευρά του, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ο Παύλος Πολάκης, κινήθηκε στο ίδιο κλίμα με την επιστολή του. Εμφανίστηκε μετανιωμένος και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του κόμματος, ενόψει των εκλογών. Η χθεσινή του επιστολή, μπορεί να ξάφνιασε κάποιους, όχι όμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα την ηγεσία του. Ήταν κάτι που είχε ζητηθεί και αναμενόταν από τον βουλευτή Χανίων, ώστε να πέσει στα «μαλακά». Από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, πριν την τραγωδία των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας, δεχόταν ισχυρές πιέσεις να μην διαγράψει τον Παύλο Πολάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments