Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε μία δημοσκόπηση που ξεκίνησε 13 ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου,  η ALCO καταγράφει ένα σημαντικό ποσοστό 18% στην αδιευκρίνιστη ψήφο

Σε μία δημοσκόπηση που ξεκίνησε 13 ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου,  η ALCO καταγράφει ένα σημαντικό ποσοστό 18% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, με την διαπίστωση ότι το 40% από τους ψηφοφόρους αυτούς είχαν επιλέξει τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. 

Σύμφωνα με την μέτρηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η ΝΔ χάνει 3,7 ποσοστιαίες μονάδες και πέφτει στο 28,4% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. Απώλειες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πέφτει στο 24,8% από το 25,1%, όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που χάνει μισή μονάδα και καταγράφεται στο 9,3% με την αναγωγή. 

Παράλληλα, οριακά είναι τα κέρδη του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ ανεβαίνουν το MεΡΑ25 ( από το 2,7% στο 3,4% ) και το κόμμα Κασιδιάρη (από το 2,7% στο 3,4%). Σημαντικό – με δεδομένο ότι είμαστε σε οιωνεί προεκλογική περίοδο – είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, που φτάνει στο 18% , με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κώστα Παναγόπουλο να δηλώνει ότι το 40% των αναποφάσιστων προέρχεται πλέον από τη ΝΔ, ενώ πριν από την τραγωδία στα Τέμπη ήταν στο 20%.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η συσπείρωση της ΝΔ καταγράφηκε μειωμνένη κατά 9 μονάδες μέσα σε έναν μήνα –    στο 68%. 

Μεγάλη είναι η αλλαγή που κατέγραψε η εταιρεία στην παράσταση νίκης:  το 44% λέει ότι νικητής θα είναι η ΝΔ και μόλις 12% αναφέρει ως πιθανότερο νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον το 38% απαντά ότι «δεν γνωρίζει» στη σχετική ερώτηση.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται – και μάλιστα με διαφορά επτά μονάδων – στον ερώτημα σε ποιον από τους δύο μονομάχους πρέπει να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» στη διακυβέρνηση, ωστόσο ο «Κανένας»…. πρωτεύει με 36%. Την ίδια στιγμή, η  κυβέρνηση της ΝΔ θεωρείται καλύτερη από εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων – ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό, το 30% του εκλογικού σώματος (αύξηση 5 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση) αναφέρει ότι θεωρεί την κάλπη της απλής αναλογικής ως μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Το 71% δηλώνει ότι  το δυστύχημα στα Τέμπη έχει αλλάξει «αρκετά ή πολύ» αρνητικά την εικόνα που έχει για την κυβέρνηση, ενώ το 52% δηλώνει ότι δεν θεωρεί ειλικρινή την έκφραση συγγνώμης από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments