Ελλάδα

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινάνε στα καταστήματα

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινάνε στα καταστήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Θερινές εκπτώσεις: Δείτε πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν

. Με την Άνοιξη να έχει μπει και τον καιρό να θυμίζει – μερικές ημέρες – καλοκαίρι, πολλοί είναι όσοι αναζητούν πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις φέτος.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως, τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Υπάρχουν δύο περίοδοι θερινών εκπτώσεων. Η πρώτη είναι συνήθως το εκπτωτικό δεκαήμερο του Μαΐου. Είναι μόνο στις πρώτες 10 ημέρες του μήνα.

Η δεύτερη είναι η βασική περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων: Είναι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις.

Ξεκινούν συνήθως τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments