Ελλάδα

Απολογούνται οι δύο Πακιστανοί που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε Εβραϊκά εστιατόρια

Απολογούνται οι δύο Πακιστανοί που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε Εβραϊκά εστιατόρια

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «επιχείρηση Υάκινθος» της ΕΥΠ, η οποία κατάφερε να ξεσκεπάσει το δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζαν επίθεση στην καρδιά της Αθήνας.

Το κουβάρι του δικτύου τρομοκρατών που είχε αναπτυχθεί στη χώρα μας και σχεδίαζε να σκορπίσει τον θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή, ξετυλίγουν αναλυτές της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής. Όσο περνάνε οι ώρες και αποκωδικοποιούνται συνομιλίες και μηνύματα που αντάλλαζαν οι συλληφθέντες τρομοκράτες είτε με ομοεθνής τους που προσπαθούσαν να στρατολογήσουν, είτε με τον «εγκέφαλο – καθοδηγητή» από την Τεχεράνη, τόσο οι έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ενώνουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ του σχεδίου τους ενώ επιβεβαιώνεται πως οι τρομοκράτες ήθελαν πολλούς νεκρούς.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία του 30χρονου «καθοδηγητή» με τον 27χρονο Χαϊντέρ ο οποίος θεωρείται αρχηγός της τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδίαζαν.

Καθοδηγητής: Μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει όταν βρείτε ευκαιρία.

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

Στον διάλογο των δύο τρομοκρατών, σοκάρει και το γεγονός πως μετά την τρομοκρατική επίθεση σχεδίαζαν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τα θύματα τους και μάλιστα όπως ζήτησε ο 30χρονος από την Τεχεράνη «Ότι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο».

Ενώ οι λεπτομέρειες από το πολύνεκρο χτύπημα που ετοίμαζαν οι δύο Πακιστανοί έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι έρευνες των Αρχών για τυχόν συνεργούς τους οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί για να συμμετέχουν στην τελική φάση του τρομοκρατικού χτυπήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικίες που διέμεναν ή επισκέπτονταν σε Ζάκυνθο, Σπάρτη, Άνω Λιόσια και Ομόνοια προσήχθησαν περισσότεροι από 15 ομοεθνείς τους οι οποίοι όμως αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος τους.

Ωστόσο στο μικροσκόπιο των Αρχών, έχουν μπει τρία-τέσσερα άτομα τα οποία φαίνεται πως μιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων με τους δυο συλληφθέντες.

Ένας ακόμη γρίφος για την ΕΛΑΣ, είναι η «διαδρομή» εκρηκτικών και όπλων που θα προμηθεύονταν οι Πακιστανοί τρομοκράτες για να χτυπήσουν την εβραϊκή συναγωγή.

Από συνομιλία του Χαϊντέρ με τον «καθοδηγητή» στην Τεχεράνη που έχει αποκωδικοποιηθεί από την ΕΥΠ, προκύπτει πως ο Χαϊντέρ αναζητούσε όπλα μέσω ενός συνδέσμου σε άλλο νησί. – την περίοδο εκείνη που πραγματοποιήθηκε η συνομιλία ο Χαϊντέρ ζούσε και εργαζόταν στην Ζάκυνθο-. Στην ΕΛΑΣ εξετάζουν το σενάριο ο άντρας αυτός που αναφέρεται στην συνομιλία αλλά και τυχόν άλλοι «προμηθευτές» του δικτύου τρομοκρατών να είναι ποινικοί με διασυνδέσεις τόσο εντός όσο και εκτός φυλακών.

Οι δύο συλληφθέντες την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα μας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που θεωρείται κακούργημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments