Πολιτική

Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Επωφελής η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Επωφελής η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Στροφή 180 μοιρών και σε επίπεδο Συμβoυλίου Ασφαλείας φέρεται να πραγματοποιεί στις σχέσεις της με την Ελλάδα η Τουρκία.

Στροφή 180 μοιρών και σε επίπεδο Συμβoυλίου Ασφαλείας φέρεται να πραγματοποιεί στις σχέσεις της με την Ελλάδα η Τουρκία.Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του στις σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κρατών είναι επωφελής για την Τουρκία και πρέπει να συνεχιστεί.

«Θεωρείται ότι η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Έχει αναφερθεί ότι παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η γεωστρατηγική διάσταση της στροφής Ερντογάν

Στη μακρά πολιτική του διαδρομή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αλλάξει πολλές φορές πορεία. Οι αλλαγές εξυπηρετούσαν πάντα τον στόχο υπεράσπισης και ενίσχυσης της εξουσίας του. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η αιφνίδια αλλαγή στη διπλωματία απέναντι στην Ελλάδα, η οποία μόνο ως ριζοσπαστική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, δεν περνούσε σχεδόν καμία μέρα χωρίς «δηλητηριώδεις» απειλές που συνοδεύονταν από παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Τελευταία. δεν περνάει σχεδόν μέρα χωρίς να ακούγονται φιλικά μηνύματα από την Άγκυρα. Αποκορύφωμα της νέας στάσης ήταν η 25η Μαρτίου. Ο Ερντογάν επέλεξε την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν την έναρξη του επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού για να στείλει ευχές προς τον γειτονικό λαό: “Είμαι πεπεισμένος ότι οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω στο μέλλον με τις κοινές μας προσπάθειες”, αναφέρει το μήνυμά του προς τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Τον ίδιο Μητσοτάκη που πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν υπάρχει γι’ αυτόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments