Διεθνή

Ενισχύει περαιτέρω την Ουκρανία με στρατιωτική βοήθεια η Πολωνία

Ενισχύει περαιτέρω την Ουκρανία με στρατιωτική βοήθεια η Πολωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Πολωνία θα παραδώσει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, αυτοκινούμενους όλμους, πρόσθετους πυραύλους και 200 οχήματα μάχης πεζικού (IFV) Rosomak πολωνικής παραγωγής, εκ των οποίων τα μισά θα παραδοθούν σύντομα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Πολωνία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έστειλε τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

«Η Πολωνία έκανε ό,τι υποσχέθηκε σχετικά με τα άρματα μάχης: βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, ιδίως τα άρματα μάχης Leopard. Υπάρχουν νέες συμφωνίες για τα οχήματα μάχης πεζικού – περισσότερα από 100 οχήματα. Σχετικά με τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού – Rosomak – 200 οχήματα, 100 τώρα και 100 αργότερα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως αναφέρει η Ukrainska Prawda.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα αποκτήσει 100 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Rosomak πολωνικής κατασκευής από την Πολωνία «πληρωμένα με ευρωπαϊκά χρήματα» και «με αμερικανικά χρήματα που έχουν δοθεί στην Ουκρανία, ανέφερε το Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου (PAP).

Στις 6 Απριλίου, ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης, Πιοτρ Μιούλερ, δήλωσε ότι η Ουκρανία είχε παραγγείλει 150 Rosomak από την Πολωνία. Ο Ζελένσκι μάλιστα του επιβεβαίωσε τη βούληση της Ουκρανίας να αποκτήσει τα οχήματα κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στη Βαρσοβία, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Η Ουκρανία έχει ήδη επαινέσει τις μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού Krab που έλαβε από την Πολωνία. Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Βάλερι Ζαλούζνι, αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εξήρε τις παραμέτρους του Krab, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας και του βεληνεκούς βολής.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη μοιραστεί συστάσεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του Krab με τους Πολωνούς στρατιώτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments