Πολιτική

Βουλή: Ρεκόρ 40ετίας για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης

Βουλή: Ρεκόρ 40ετίας για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

«Παραγωγικότερη της τελευταίας 40ετίας» χαρακτήρισε αυτήν τη Βουλή ο πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Τασούλας

Τους τίτλους τέλους θα ρίξει αυτή η Βουλή  με τη συγκεκριμένη σύνθεση, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών που περιλαμβάνει την τροπολογία Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας πήρε τον λόγο για να κάνει έναν απολογισμό μιας δύσκολης κοινοβουλευτικής περιόδου όπου βρέθηκε στο τιμόνι της προεδρίας. Παρουσιάζοντας σε νούμερα και στοιχεία το έργο τόνισε πως «όλη αυτή η ποσοτική βελτίωση οφείλεται σε όλους και σε όλες. Αυτή η Βουλή ήταν η παραγωγικότερη της τελευταίας 40ετίας».

Ο κ. Τασούλας, μιλώντας για τα νομοσχέδια, είπε: «Νομίζω ότι αυτός ο απολογισμός που συνεχίζει την παράδοση της Βουλής θα συνεχιστεί και διευρυνθεί και στην επόμενη περίοδο. Περάσαμε δύσκολη φάση από τις αρχές του 2020 μέχρι την κατασίγαση της πανδημίας, σας θυμίζω ότι φτάσαμε να συνεδριάζουμε με 6 συναδέλφους. Ήμασταν απροετοίμαστοι αλλά όχι απροσάρμοστοι στην πανδημία. Να ευχηθώ στους συναδέλφους να επανέλθετε και στην επόμενη Βουλή υγιείς παραγωγικοί και χρήσιμοι». Επίσης, ευχαρίστησε το προσωπικό της Βουλής για τη συνεργασία και την εργατικότητά του.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση κατόρθωσε να κάνει πράξη τη δέσμευσή της, πως οι υπουργοί θα έρχονται στη Βουλή προκειμένου ν’ απαντήσουν στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, γεγονός που καταδεικνύεται και από τους αριθμούς, καθώς απαντήθηκε το 76% των προγραμματισμένων ερωτήσεων (2.553 από τις 3.374). Το σημαντικό ωστόσο είναι πως από το νούμερο αυτό μόλις το 0,06% οφειλόταν σε αδικαιολόγητο κώλυμα υπουργού της κυβέρνησης.  Είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη περίοδο συζητήθηκε το 51%». Τέλος, σημαντική μείωση της τάξης του 50% υπήρξε και στον αριθμό των τροπολογιών που κατατέθηκαν καθώς από τις 1.422 που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μειώθηκαν στις 717 στην παρούσα Βουλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments