Πολιτική

Τσίπρας στη Βουλή: Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει την τηλεοπτική αντιπαράθεση γιατί δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του

Τσίπρας στη Βουλή: Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει την τηλεοπτική αντιπαράθεση γιατί δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αθέτηση των υποσχέσεών του κατά τη διάρκεια της τετραετίας

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας περιμένοντας τον πρωθυπουργό έρθει σήμερα στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία με αναφορά στην απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας επαναλμβάνοντας και την πρόσκληση-πρόκληση για ντιμπέιτ των δύο. «Θα περίμενε κανείς σε αυτή την τελευταία συνεδρίαση να έρθει ο κ. Μητσοτάκης να υπερασπιστεί τις θέσεις της κυβέρνησης» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης πάλι λείπει. Κάναμε λέει πολλές αντιπαραθέσεις στη βουλή. Δε θέλει άλλες. Δε θέλει ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση. Τόσο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του. Ή μάλλον τόσο πολύ τον εμπιστεύονται οι επικοινωνιολόγοι που τον κοουτσάρουν. Που δεν τον αφήνουν με τίποτα να έρθει σε αντιπαράθεση. Μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κάνοντας μάλιστα χιούμορ -καθώς νωρίτερα μίλησε ο Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αφού είστε καλός ρήτορας κ. Βορίδη, ας στείλει εσάς στο πόδι του ο κ. Μητσοτάκης για να κάνουμε διάλογο».

«Πηγαίνοντας προς τις εκλογές οι πολίτες θέλουν να ακούσουν επιχειρήματα, θέσεις, προτάσεις, όχι συνθήματα και προεκλογικά σποτ» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας έναν απολογισμό των χρόνων της διακυβέρνησης της Ν.Δ. και θυμίζοντας «τι υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης και τι είναι αυτό που ζούμε».

«Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις. Λιγότεροι φόροι. Πολλές επενδύσεις. Καλές και νέες δουλειές. Καλύτεροι μισθοί και υψηλότερες συντάξεις. Αποτελεσματικό κράτος, που θα προσφέρει στον πολίτη Ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία. Και διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός μείωσε τους φόρους για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες, ενώ αντίθετα δεν μείωσε τους έμμεσους φόρους, διατήρησε τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλλει για την αύξηση των επενδύσεων. «Επί των ημερών της μειώθηκε λόγω της ακρίβειας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ενώ όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις συντάξεις αλλά αντίθετα κατάργησε την 13η σύνταξη που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επεσημάνε πως ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε «πολλές και καλές δουλειές» αλλά μόλις ανέλαβε «έβαλε μπροστά τον οδοστρωτήρα στα εργασιακά». «Η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει καταρρεύσει. Ένας στους δύο πολίτες μείωσε βασικά είδη διατροφής», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments