Πολιτική

Γεραπετρίτης: Η συνάντηση με τον κ. Τζανερρίκο έγινε απολύτως φανερά και διαφανώς

Γεραπετρίτης: Η συνάντηση με τον κ. Τζανερρίκο έγινε απολύτως φανερά και διαφανώς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Όπως τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, «δεν ετέθη ποτέ ζήτημα ανταλλαγών με τον κ. Τζανερρίκο»

Για τις επικρίσεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου σχετικά με τις παρεμβάσεις από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι «η συνάντηση με τον κ. Τζανερρίκο έγινε απολύτως φανερά και διαφανώς».

Όπως τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, «δεν ετέθη ποτέ ζήτημα ανταλλαγών με τον κ. Τζανερρίκο», προσθέτοντας ότι «η πολιτεία αποφασίζει ποιος έχει κώλυμα να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία».

Κάνοντας, δε, μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, αλλά έγιναν πολλά και σημαντικά για το κράτος», ενώ υπεραμύνθηκε της ιδέας αυτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αντιπολίτευση δείχνει έλλειμα κατανόησης για το επιτελικό κράτος.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση», είχε δηλώσει και χθες από την Κρήτη ο κ. Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς σχετικά με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ανέφερε: «Βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερρίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι’ αυτά τα οποία αναφέρονται».

Πρόσθεσε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments