Οικονομία

Χρηματιστήριο: Κέρδη με ώθηση από τις τράπεζες, παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα

Χρηματιστήριο: Κέρδη με ώθηση από τις τράπεζες, παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα
Ανησυχία για τον τραπεζικό τομέα λόγω First Republic

Στις 1.096 μονάδες με κέρδη 0,54% και παρά τις πρωινές πιέσεις έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες (+2,31%).

Αντιθέτως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν σημαντικά την Τετάρτη, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού τομέα, μετά και την κατρακύλα της First Bank.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 1,1% στις απογευματινές συναλλαγές, με τις μετοχές του κλάδου υγείας να υποχωρούν κατά 2,4%.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου τράπεζα Standard Chartered σημείωσε αύξηση 21% στα κέρδη προ φόρων, πάνω από τις εκτιμήσεις.

Συνεχίζει την κατρακύλα η μετοχή της First Republic, μετά τη βουτιά 50% το βράδυ της Τρίτης, και ενώ έχει χάσει το ήμισυ της αξίας της. Οι μετοχές σημειώνουν πτώση 20% στο Χρηματιστήριο της Wall Street, μετά το -14% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Μία ημέρα νωρίτερα, η μετοχή είχε σημειώσει βουτιά 49%, αφού τα αποτελέσματα της τράπεζας ανέδειξαν χειρότερη από την αναμενόμενη εκροή καταθέσεων ύψους 100 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αναταραχής του Μαρτίου. Η μετοχή της First Republic έχει χάσει περίπου το 93% της αξίας της φέτος μέχρι την Τρίτη.

Οι τρεις βασικοί δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά την έναρξη της ημέρας των συναλλαγών. Ο Dow και ο S&P 500 προσέθεσαν αμφότεροι περίπου 0,3% λίγο μετά το άνοιγμα. Ο Nasdaq προχώρησε κατά 1%, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα των Big Tech.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments