Διεθνή

Ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους σκοτώνει 12 ανθρώπους

Ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους σκοτώνει 12 ανθρώπους

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα στο Κίεβο και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία με περισσότερους από 20 πυραύλους και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους και κατεδαφίζοντας κατοικίες και εμπορικά κτίρια

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα στο Κίεβο και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία με περισσότερους από 20 πυραύλους και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους και κατεδαφίζοντας κατοικίες και εμπορικά κτίρια. Ο βομβαρδισμός έρχεται δύο ημέρες από τη στιγμή που η Κίνα προέτρεψε το Κίεβο να εκκινήσει ειρηνικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Η επίθεση ήταν η μεγαλύτερη του είδους της εδώ και εβδομάδες και ήρθε δύο ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ προέτρεψε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, στην πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά την έναρξη του πολέμου, να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου στη Ρωσία.

Στην κεντρική πόλη του Ουμάν, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πύραυλοι έπληξαν πολυώροφα κτίρια κατοικιών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιχόρ Κλιμένκο.

Δέκα πολυκατοικίες στην πόλη υπέστησαν ζημιές, τόνισε ο Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε: «Ολόκληρο το μπλοκ ενός κτιρίου καταστράφηκε. Άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια».

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε ολόκληρο το Κίεβο λίγο πριν από την αυγή, σηματοδοτώντας ότι μια στρατιωτική επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη. Δεν υπήρξαν άμεσες επιθέσεις στο Κίεβο, αλλά ακούγονταν συστήματα αεράμυνας να εμπλέκονται με τους πυραύλους.

Ο βομβαρδισμός ήταν η πρώτη αεροπορική επίθεση στο Κίεβο μέσα σε σχεδόν δύο μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοίκηση της πόλης.

Η επίθεση σημειώθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες αφότου ο Ζελένσκι πραγματοποίησε την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο πρόεδρο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν ωριαίας συνομιλίας, ο Σι προέτρεψε τον Ουκρανό πρόεδρο να επιδιώξει μια «πολιτική διευθέτηση», σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments