Οικονομία

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή μαμούθ 1,3 εκατ. ευρώ μέσω πλατφορμών από ξενοδοχείο στα Μετέωρα

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή μαμούθ 1,3 εκατ. ευρώ μέσω πλατφορμών από ξενοδοχείο στα Μετέωρα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Συνεχίζει να αποδίδει καρπούς η διαρκής ανταλλαγή και διασταύρωση των στοιχείων, που στέλνουν οι πλατφόρμες διαμοιρασμού στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Συνεχίζει να αποδίδει καρπούς η διαρκής ανταλλαγή και διασταύρωση των στοιχείων, που στέλνουν οι πλατφόρμες διαμοιρασμού στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο του ειδικού λογισμικού, που έχουν στη διάθεσή τους, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήραν τα στοιχεία από τις πλατφόρμες, με τις οποίες συνεργάζεται ξενοδοχείο στα Μετέωρα, και τα συνέκριναν με τα βιβλία πελατών της επιχείρησης, καθώς και με τα εμβάσματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτής.

Τι βρήκαν; Πως, ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε δηλώσει έσοδα 1,3 εκατομμυρίων ευρώ!

Αμέσως, έγινε ο καταλογισμός και αποδόθηκαν κύριοι φόροι άνω των 300 χιλιάδων ευρώ.

Οι ελεγκτές συνεχίζουν τη σε βάθος έρευνα στα βιβλία της εταιρείας, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες… παραλείψεις.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.