Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Υπαρκτό το σενάριο της «κυβέρνησης των ηττημένων»

Ντόρα Μπακογιάννη: Υπαρκτό το σενάριο της «κυβέρνησης των ηττημένων»
«Είναι σημαντική εθνική κάλπη οι εκλογές της 21ης Μαΐου» τονίζει η Ντόρα Μπακογιαννη

«Είναι σημαντική εθνική κάλπη οι εκλογές της 21ης Μαΐου» τονίζει η Ντόρα Μπακογιαννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη συνταγματική τάξη, ενώ σημειώνει πως είναι υπαρκτό σενάριο αυτό της «κυβέρνησης των ηττημένων» παρά τις σχετικές διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Η χώρα και οι πολίτες έχουν και στο παρελθόν λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να τις δουν να καταρρέουν» αναφέρει.

Επιπρόσθετα αναφέρεται στο πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και στα ελληνοτουρκικα ενώ στέλνει το μήνυμά της στους ψηφοφόρους της εκλογικής της περιφέρειας στα Χανιά.

Ολόκληρη η συνέντευξη της υποψήφιας της ΝΔ στο νομό Χανίων, Ντόρας Μπακογιάννη στο ΑΠΕ–ΜΠΕ και τον Νίκο Αρμένη:

Αν επιβεβαιωθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου η πρωτιά της ΝΔ που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, θα επιδιώξετε να σχηματίσετε κυβέρνηση συνεργασίας ή είναι δεδομένες οι δεύτερες κάλπες τον Ιούλιο;

Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει την κάλπη της 21ης Μαΐου υπεύθυνα και σοβαρά. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μία από τις πολλές κάλπες, δεν είναι πρόβα εκλογών, δεν πάμε να κάνουμε πειραματισμούς, όπως πειραματίζεται η αντιπολίτευση. Είναι η σημαντική εθνική κάλπη. Όπως γνωρίζετε εμείς δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική διότι θεωρούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό τιμόνι. Από εκεί και πέρα όμως ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα τηρήσουμε την συνταγματική τάξη. Θα ακολουθήσουμε τις συνταγματικές διαδικασίες και θα σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στους πολίτες και στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια εντολή για εμάς αλλά και ένα μήνυμα για την αντιπολίτευση.

Η απλή αναλογική μεθοδεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν μια τετραετία, αφού είχε εκλεγεί δύο φορές με την ενισχυμένη αναλογική, και είναι κάτι στο οποίο η αντιπολίτευση βασίζεται, παραγνωρίζοντας τις πρακτικές δυσκολίες, οι οποίες είναι πολιτικής φύσης και απλών μαθηματικών. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να το διαψεύδει, το ερώτημα όμως είναι τι αξιοπιστία έχει μια τέτοια δήλωση του κ. Τσίπρα, ή του κ. Βαρουφάκη. Η χώρα και οι πολίτες έχουν και στο παρελθόν λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να τις δουν να καταρρέουν. Συνεπώς, και δεδομένης της παραφωνίας στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για αυτό το θέμα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ούτε αξιοπιστία, ούτε βεβαιότητα. Προχθές μάλιστα ο κ. Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση με ανοχή κομμάτων. Από την άλλη ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ποιος θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον να μας πείσει για τις όποιες προθέσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments