Πολιτική

Τσίπρας από Μενίδι: Ο εθνικός οδικός χάρτης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Τσίπρας από Μενίδι: Ο εθνικός οδικός χάρτης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τόνισε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα είναι ισχυρή η εντολή του λαού

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορούμε και θα φέρουμε την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και μια προοδευτική κυβέρνησης συνεργασίας, κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε μια άλλη προοπτική ελπίδας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου.

Τόνισε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα είναι ισχυρή η εντολή του λαού και πως «όσο πιο ισχυρή είναι η νίκη τόσο πιο βέβαιη είναι η συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών.

Παρουσία των ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων του Ποντιακού Ελληνισμού, ο κ. Τσίπρας επικέντρωσε την ομιλία του στην ποντιακή γενοκτονία και στη σημαντικότατη συμβολή των Ποντίων στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Αναφέρθηκε στα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και παρουσίασε, εν είδει εθνικού οδικού χάρτη, τις προτάσεις του κόμματος για την επίλυση τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΣ ΠΣ ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι το σημαντικότερο για το μέλλον της χώρας είναι η ανάγκη για δικαιοσύνη και πως το πρώτο βήμα είναι η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική διακυβέρνηση. «Η αλλαγή είναι ανάγκη κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική, εθνική», τόνισε. Είπε ότι δεν είναι δικαιοσύνη η «λεηλασία» των ταμείων, οι χαμηλοί μισθοί, «να ξεσπιτώνονται οικογένειες με τους πλειστηριασμούς για λίγες χιλιάδες ευρώ και η ΝΔ να χρωστάει 400 εκατ. ευρώ», οι τιμές να είναι «στον ουρανό», η μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια και κάποιοι ημέτεροι να κερδοσκοπούν, ενώ η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της.

Σχολιάζοντας στα ποντιακά την κατάσταση είπε ότι «άλλα ζα σπάουνταν και άλλα μαρουκούνταν», δηλαδή, είπε, άλλα ζώα σφάζονται και άλλα μηρυκάζουν. Πρόσθεσε πως ούτε είναι δικαιοσύνη να διατηρούνται υψηλοί οι έμμεσοι φόροι, «να παρακολουθείται η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σε στιγμές εθνικά ευαίσθητες κι αυτό να γίνεται όχι απ’ τον Ερντογάν στην Τουρκία, αλλά να το κάνει ο Μητσοτάκης μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου». Δεν είναι δικαιοσύνη, συνέχισε, «να χάνουν δεκάδες οικογένειες τους δικούς τους σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που οφείλεται καθαρά στην αδιαφορία για τις δημόσιες υποδομές και την ασφάλεια των ανθρώπων και να σπεύδει ο πρωθυπουργός να φορτώσει την τραγωδία στον σταθμάρχη που οι ίδιοι, με ρουσφέτι, διόρισαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments