Διεθνή

Στην πιο cool γειτονιά του πλανήτη

Στην πιο cool γειτονιά του πλανήτη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Κάθε χρόνο, το περιοδικό  Time Out διεξάγει έρευνα για να ανακαλύψει ποιες είναι οι πιο cool γειτονιές του κόσμου της χρονιάς. 

Κάθε χρόνο, το περιοδικό  Time Out διεξάγει έρευνα για να ανακαλύψει ποιες είναι οι πιο cool γειτονιές του κόσμου της χρονιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην κατάταξη της περασμένης χρονιάς, καθώς οι προτεραιότητες των ανθρώπων και οι ορισμοί τού τι θεωρείται «cool» έχουν αλλάξει.

Με τα παγκόσμια lockdown, τους περιορισμούς στα σύνορα λόγω πολέμου και τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, οι άνθρωποι είναι πλέον πρόθυμοι να βουτήξουν με το κεφάλι σε νέες εμπειρίες και κοινωνικές εξόδους. Αναγνωρίζοντας αυτήν την αντικειμενική εξέλιξη, οι ειδικοί στο Time Out ζήτησαν από 27.000 κατοίκους των πόλεων και από τοπικούς ειδικούς να βοηθήσουν στη σύνταξη μιας λίστας με τις πιο cool συνοικίες του κόσμου με βάση τους ακόλουθους παράγοντες: πολιτισμός, νυχτερινή ζωή, φαγητό, ποτό, πνεύμα της κοινότητας, ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα.

Μετά την έρευνά του, το Time Out συνέταξε μια λίστα με συνολικά 49 γειτονιές από όλο τον κόσμο. Το Nørrebro της Κοπεγχάγης κατετάγη στην κορυφή, κερδίζοντας τον εντυπωσιακό τίτλο της «πιο cool γειτονιάς του κόσμου».

Αυτή η συνοικία της Δανίας είναι πολυπολιτισμική, ποικιλόμορφη και δημοφιλής στους λάτρεις των τεχνών και του πολιτισμού. Η γειτονιά διαθέτει μεγάλο αριθμό σύγχρονων αρτοποιείων, μοντέρνων καφέ, βραβευμένων εστιατορίων, μεταμεσονύχτιων μπαρ και indie μαγαζιών.

Επιπλέον, το Nørrebro είναι το σπίτι του νεκροταφείου Assistens, όπου βρίσκονται οι τάφοι αξιόλογων μορφών όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την περασμένη χρονιά, η εν λόγω συνοικία απέδειξε, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, την δέσμευσή της στη βιωσιμότητα με μια νέα κοινοτική πρωτοβουλία: μια Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα . Την ημέρα αυτή, οι κάτοικοι του Nørrebro εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να μετατρέψουν τους δρόμους σε υπαίθριες αγορές και ανοιχτούς χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πέρα από αυτό, οι καλλιτέχνες της περιοχής ξεκίνησαν επίσης ένα τοπικό έργο τέχνης με τίτλο Usynlige Stier (Invisible Paths) το 2019. Στη σελίδα του στο Facebook, οι διοργανωτές του έργου αποκαλύπτουν ότι τα Invisible Paths μπορούν να θεωρηθούν ως ένα ριζοσπαστικό πείραμα που στοχεύει να δώσει ζωή στο τοπική περιοχή με τέσσερα μόνιμα έργα τέχνης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, επαγγελματίες καλλιτέχνες θα εργαστούν δίπλα στους κατοίκους της περιοχής μέχρι το 2022.

Με τόσα πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε στο Nørrebro, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η γειτονιά της Δανίας έχει κερδίσει τον τίτλο της πιο cool γειτονιάς του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments