Πολιτική

Άδωνις: Έχουμε το πιο νοικοκυρεμένο κράτος των τελευταίων 25 ετών

Άδωνις: Έχουμε το πιο νοικοκυρεμένο κράτος των τελευταίων 25 ετών
Στα κύρια ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Στα κύρια ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Είναι ζήτημα πολιτικής χυδαιότητας το να παίζει ένα κόμμα με τον πόνο των ανθρώπων»

Σχετικά με το πρόγραμμα του Σύριζα, ο Άδωνις τόνισε: «Όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα να εκθέτει τις απόψεις του Σύριζα για το ιδιωτικό χρέος, σταμάτησα να ασχολούμαι με τις προγραμματικές προτάσεις του κόμματος αυτού. Οι προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Είναι αδύνατον να ρυθμίσεις με νόμους το ιδιωτικό χρέος. Αυτό που προτείνει ο Σύριζα είναι ανεφάρμοστο: και να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και να κρατικοποιήσουμε τράπεζες και να ρυθμίσουμε με νόμο το ιδιωτικό χρέος. Από ένα σημείο και έπειτα, είναι ζήτημα πολιτικής χυδαιότητας το να παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων.

Ιδιωτικό χρέος – χρέη των νοσοκομείων – απευθείας αναθέσεις – αυξήσεις μισθών

Αναφορικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ που ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν οι μισθοί στην Ελλάδα, ο Άδωνις διευκρίνισε ότι «ο ΟΟΣΑ έκανε εκτιμήσεις, δεν διαθέτει τα αναγκαία στοιχεία για να προβεί σε διαπιστώσεις και ότι αντί του ΟΟΣΑ προτιμότερο είναι να συμβουλευόμαστε την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία το εισόδημα αυξήθηκε κατά 10%.

Σχετικά με το 2015 και τα όσα είχε, τότε, υποσχεθεί προεκλογικά ο Α, Τσίπρας, ο Άδωνις τόνισε ότι «ο Σύριζα δεν τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, κάνοντας κωλοτούμπα. Εάν είχε κάνει τις υποσχέσεις του πράξη, η Ελλάδα θα είχε βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως προς το εάν αυξήθηκε το χρέος κατά 50 δισεκατομμύρια, όπως ισχυρίζονται στελέχη και βουλευτές του Σύριζα, ο Άδωνις διευκρίνισε ότι «η εφημερίδα Handelsblatt ανακηρύσσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στον αγώνα κατά του χρέους και το χρέος αυξήθηκε λόγω της πανδημίας, όπως συνέβη με όλες τις χώρες, αλλά αυξήθηκε σε μικρότερο βαθμό. Στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 100%, στην Ελλάδα αυξήθηκε με 20%».

Σε σχέση με τις απευθείας αναθέσεις από το δημόσιο, υπάρχει χώρα που να μην έκανε απευθείας αναθέσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας; Αυτό συνέβη σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα, οι αναθέσεις αυτές πέρασαν προηγουμένως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων».

Αναφορικά με τις χρέη των νοσοκομείων, ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως «δεν υπάρχει περίοδος στην Ελληνική ιστορία όπου τα νοσοκομεία μας να μην έχουν χρέη, να μην χρωστάνε. Τα νοσοκομεία αντλούν έσοδα από δύο πηγές: τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί πολύ στις πληρωμές για λόγους δημοσιονομικούς. Το κράτος μας είναι πλέον το πιο νοικοκυρεμένο κράτος των τελευταίων 25 ετών. Αυτό αναφέρουν η EUROSTAT, το Eurogroup, οι εκθέσεις όλων των διεθνών οργανισμών».

Σε ό,τι αφορά το ότι ο μισθός μειώθηκε κατά 7% σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο Άδωνις ανέφερε ότι «η έκθεση αυτή του ΟΟΣΑ κάνει λάθος», λαθεύει στην εκτίμησή της.

Αναφορικά με νέες αυξήσεις των μισθών, ο Άδωνις υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπαν ποτέ ότι θα φέρουν νόμο για την αύξηση των μισθών κατά 25%. Εμείς λέμε ότι από τους ρυθμούς ανάπτυξης και από τις επενδύσεις που θα συνεχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα θα αυξηθεί η αξία του μισθού, διότι  ήδη οι εταιρείες δεν μπορούν να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που έχουν».

«Σκοπός της ΝΔ: Μια νέα αυτοδυναμία»

Τέλος, εν σχέσει προς τις εκλογές και τις εκλογικές συνεργασίες, Γεωργιάδης τόνισε ότι  «σκοπός της ΝΔ είναι μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση. ΄Αρα δεν θα υπάρξει συνεργασία από την πλευρά μας την πρώτη Κυριακή. Θα λάβουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά θέλουμε και αγωνιζόμαστε για μια νέα αυτοδυναμία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments