Διεθνή

Ουκρανία: Η Ρωσία επιχειρεί να στρατολογήσει μετανάστες από την κεντρική Ασία

Ουκρανία: Η Ρωσία επιχειρεί να στρατολογήσει μετανάστες από την κεντρική Ασία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να στρατολογήσει μετανάστες εργάτες από την κεντρική Ασία για να υπηρετήσουν στη συνεχιζόμενη εισβολή του στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να στρατολογήσει μετανάστες εργάτες από την κεντρική Ασία για να υπηρετήσουν στη συνεχιζόμενη εισβολή του στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο Αμυνας της Μεγάλης Βρετανίας σε ενημέρωση τη Δευτέρα το πρωί.

«Οι στρατολόγοι έχουν επισκεφθεί τζαμιά και γραφεία μετανάστευσης για να στρατολογήσουν», δήλωσε το υπουργείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Στα γραφεία μετανάστευσης, το προσωπικό που μιλάει Τατζικικά και Ουζμπεκικά επιχειρεί συστηματικά να στρατολογήσει μετανάστες», ανέφερε στην ημερήσια ενημέρωσή του με βάση τις έγκυρες βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο αμερικανικός ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Πράγα, Radio Free Europe, τα μπόνους εγγραφής ανέρχονται στα 2.390 δολάρια, ενώ ο μισθός στον στρατό φθάνει τα 4.160 δολάρια τον μήνα.

Επιπλέον προσφέρεται ταχεία απόδοση ρωσικής ιθαγένειας εντός έξι έως 12 μηνών, αντί της συνήθους πενταετίας.

Οι υψηλοί μισθοί και τα μπόνους εγγραφής μπορεί να οδηγήσουν τους μετανάστες εργάτες να καταταγούν, είπε το υπουργείο, μολονότι αυτοί οι μετανάστες είναι πιθανό να σταλούν ακόμη και στην πρώτη γραμμή.

Το υπουργείο είπε ότι το Κρεμλίνο επιδιώκει να εκπληρώσει έναν στόχο 400.000 επιπλέον εθελοντών για να πολεμήσουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και επιδιώκει να αποφύγει νέα υποχρεωτική επιστράτευση ύστερα από εκείνη του περασμένου φθινοπώρου όταν και επιστρατεύθηκαν περίπου 330.000 Ρώσοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments