Πολιτική

Άδωνις για επενδύσεις: Είμαστε η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση

Άδωνις για επενδύσεις: Είμαστε η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την εύλογη αντίδραση του Άδωνι προκάλεσε ο ισχυρισμός του βουλευτή του Σύριζα Γιώργου Τσίπρα, ότι, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, έγιναν περισσότερες επενδύσεις

Την εύλογη αντίδραση του Άδωνι προκάλεσε ο ισχυρισμός του βουλευτή του Σύριζα Γιώργου Τσίπρα, ότι, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, έγιναν περισσότερες επενδύσεις συγκριτικά με την περίοδο διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ένα τρυκ, ο βουλευτής του Σύριζα εμφάνισε περισσότερες επενδύσεις επί κυβερνητικών ημερών Σύριζα, αφού αθροίζει τις επενδύσεις επί 18 τρίμηνα (2015 – β’ τρίμηνο 2019), ενώ στην Νέα Δημοκρατία επί 14 τρίμηνα (γ’ τρίμηνο 2019 – 2022, ως τώρα).

Ο Άδωνις επισημαίνει καίρια πως για να γίνει ορθή σύγκριση αφού δεν μπορεί να γίνει σύγκριση σε ανόμοιο χρονικό διάστημα, «χρησιμοποιούμε τον μέσο όρο ανά τρίμηνο, συνεπώς:

  • Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 4,98 δις/τρίμηνο (89,7 δισ. /18 τρίμηνα)
  • Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας 5,75 δισ./τρίμηνο (80,5 δις/14 τρίμηνα)

Αλλά και όσον αφορά στο λόγο επενδύσεων παγίων/ΑΕΠ ενώ την 8ετία (2012-2019) οι επενδύσεις παγίων κυμαίνονταν κατά μέσο όρο στο 11,1% του ονομαστικού ΑΕΠ, το 2022 διαμορφώθηκαν στο 13,7% του ονομαστικού ΑΕΠ και στο 13,9% του ΑΕΠ με σταθερές τιμές.

Για να γίνει αντιληπτό το επενδυτικό boom στην Ελλάδα επί Κυβέρνησης ΝΔ το 2022 σε σύγκριση με το 2019 οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 45,5% σε τρέχουσες τιμές (+8,9 δισ.) και κατά 35,4% σε σταθερές τιμές (+7,0 δισ.).

Οι επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ακόμη πιο σημαντικές εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η αύξηση των επενδύσεων 2020-2022 γίνεται σε περιβάλλον πρωτοφανών κρίσεων (πανδημική, εφοδιαστικής αλυσίδας, ενεργειακή, πληθωριστική) και πολέμου, ενώ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ το διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον ήταν ευνοϊκότατο.

Αυτό αποτυπώνεται και στο ότι η Ελλάδα σήμερα είναι στην πρώτη 3άδα στην ανάπτυξη στην ΕΕ ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν σταθερά στην τελευταία θέση και μία μόνο χρονιά ανέβηκε στην προτελευταία θέση.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο ραντάρ της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία για τις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Συμπερασματικά, καταλήγει ο Άδωνις, «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται – με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών και των στατιστικών στοιχείων- ως η πλέον αποτελεσματική ως προς την προσέλκυση επενδύσεων και την εν γένει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι -κατάφερε να αλλάξει την διεθνή εικόνα της Ελλάδας, που από μαύρο πρόβατο θεωρείται πλέον χώρα – πρότυπο -ενώ παρέλαβε από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως μόνο στόχο να διώχνει τους επενδυτές και να σταματά κάθε παραγωγική προσπάθεια αφού, ως γνωστόν, είχε ανακαλύψει τα… λεφτόδεντρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments