Πολιτική

Οικονομικό επιτελείο ΝΔ: «Εξωπραγματικό και απάτη το πρόγραμμα του Σύριζα»

Οικονομικό επιτελείο ΝΔ: «Εξωπραγματικό και απάτη το πρόγραμμα του Σύριζα»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στην «επίθεση» περνούν οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το κόστος του προγράμματος Σύριζα.

Στην «επίθεση» περνούν οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το κόστος του προγράμματος Σύριζα. Για «κόστος 83 δισεκατομμυρίων ευρώ», κάνει λόγο ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Για «παντελώς εξωπραγματικό πρόγραμμα» και «απάτη», μιλά ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ιδιαίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, τόνισε πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν υπερβαίνει σε κόστος τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι το κάθε μέτρο του προγράμματος είναι κοστολογημένο και έχει δοθεί στην δημοσιότητα.

Απεναντίας, συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, «αυτά που προτείνει ο Σύριζα στο πρόγραμμά του φθάνουν τα 83 δισεκατομμύρια ευρώ».

Σχολιάζοντας την πρόταση του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου για τοπικά νομίσματα, έκανε λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη πρόταση», ενώ τον ίδιο χαρακτηρισμό επιφύλαξε και για το σύστημα «Δήμητρα» που έχει καταθέσει δημόσια ο επικεφαλής του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι, αυτή τη στιγμή, τα ταμειακά διαθέσιμα κινούνται στο ίδιο ύψος με αυτό που κινούνταν πριν από μια τετραετία και ανέφερε ότι το ελληνικό χρέος έχει μειωθεί κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως όσο υπάρχει ή δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέφει στην κοινωνία.

Εντούτοις, «το πού θα κατευθυνθούν οι πόροι θα καθορίζεται από τον πρωθυπουργό», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι θα πετυχαίνουμε υψηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, που όμως θα προκύπτουν από την καλύτερη πορεία της οικονομίας. «Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί, με όρους ρεαλισμού, στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων», ενημέρωσε ο υπουργός.

«Το πρόγραμμα του Σύριζα είναι παντελώς εξωπραγματικό»

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς εξωπραγματικό και αποτελεί όχι «αυταπάτη», όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (που προέβλεπε δώρα Χριστουγέννων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.λπ.), αλλά προεκλογική απάτη, στην οποία συμμετέχουν αμέσως όσοι το συνέταξαν και όσοι το υποστηρίζουν προεκλογικά και εμμέσως και όλοι εκείνοι που ασκούν δημόσια κριτική για τη δική μας ποσοτικοποίηση και δεν κάνουν τις απλές αριθμητικές πράξεις που απαιτούνται για τη στοιχειώδη ποσοτικοποίησή του»,  αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτει πως «το συνολικό κόστος του Προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε πάνω από 20 δισ. ευρώ ετησίως, κόστος μόνιμο που βαίνει αυξανόμενο τα επόμενα έτη, τη στιγμή που ο δημοσιονομικός χώρος προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος και 2 δισ. ευρώ το 2025».

Ο κ. Θ. Σκυλακάκης συμπληρώνει πως «για να αφαιρέσω οποιαδήποτε δικαιολογία και να αποκαλυφθεί ποιοι συμμετέχουν στην απάτη, παραθέτω ενδεικτικά αναλυτική ποσοτικοποίηση 8 μέτρων (από τα δεκάδες του προγράμματος), που οδηγούν σε πολλαπλάσιο αριθμό από τα 5,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση που ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι είναι η σχετική ποσοτικοποίηση και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με τον δημοσιονομικό χώρο που είναι διαθέσιμος».

Στην δήλωση – καταπέλτης για το κόστος του προγράμματος Σύριζα ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης παραθέτει, ακόμη, αναλυτικό πίνακα με το κόστος των μέτρων που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments