Διεθνή

Μάνφρεντ Βέμπερ: Η Ευρώπη χρειάζεται ηγέτες

Μάνφρεντ Βέμπερ: Η Ευρώπη χρειάζεται ηγέτες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Μάνφρεντ Βέμπερ, επέκρινε την ομιλία του καγκελαρίου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Μάνφρεντ Βέμπερ, επέκρινε την ομιλία του καγκελαρίου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μεταθέτοντας το κέντρο των προτεραιοτήτων προς το ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας και την επίλυση του ζητήματος του ηγετικού ελλείμματος που η σημερινή Ευρώπη των 27 αντιμετωπίζει.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλες κύριες ομιλίες, η Ευρώπη χρειάζεται ηγεσία τώρα», είπε ο Μ. Βέμπερ, επικεφαλής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  εν όψει των πολλών άλυτων πρακτικών προβλημάτων στην πολιτική της Ε.Ε.

Η Γερμανία λειτουργεί περισσότερο σαν φρένο για την Ε.Ε. “Η κυβέρνησή σας είναι συχνά πολύ αργή και όχι αρκετά φιλόδοξη. Και αυτό δεν αρκεί”, επέκρινε ο πολιτικός της γερμανικής χριστιανοδημοκρατίας.

Καθισμένος στην πρώτη σειρά, ο Όλαφ Σολτς δέχθηκε την αιτίαση με χαμόγελο, αν και απέρριψε την κριτική ότι η Γερμανία ήταν πολύ διστακτική στο  να υποστηρίξει την Ουκρανία.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία στην Ευρώπη και θα παραμείνει έτσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments