Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν ταυτίζω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Ανδρουλάκη

Μητσοτάκης: Δεν ταυτίζω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μία εβδομάδα πριν από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μία εβδομάδα πριν από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Είναι μια κίνηση, που κάνει συχνά καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μα που πλέον την συναρτά με την σημερινή ηγεσία του Κινήματος, την οποία δεν εντάσσει στο ρεύμα του προοδευτικού εκσυγχρονισμού.

Ιδιαίτερα, στο πλαίσιο της σημερινής διακαναλικής συνέντευξης, ο Κυρ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να ταυτίζεται με την σημερινή ηγεσία της και τις αμφιλεγόμενες επιλογές της. «Πιστεύω ότι υπάρχει πράγματι μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και μεταξύ πολλών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, πολιτών που συντάσσονται με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια της ίδιας απάντησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε μια ορισμένη και σημαντική μερίδα της εκλογικής – κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, η οποία αρνήθηκε να συμπαραταχθεί με τους συγκεντρωμένους των «πλατειών», κατά την εποχή των μνημονίων, και η οποία, παρά τις οικονομικές απώλειες που υπέστη, επέλεξε να κινηθεί στην όχθη ενός σύγχρονου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την Χώρα.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι με πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους στο παρελθόν βρεθήκαμε μαζί στην μάχη κατά του λαϊκισμού, απέναντι στη βία της «πάνω» και της «κάτω πλατείας». Πολλοί από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα εκφράζουν μία προτίμηση για το ΠΑΣΟΚ, θεωρώ πραγματικά ότι δεν έχουν κακή άποψη για το έργο το οποίο έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ούτε προσωπικά κακή άποψη για εμένα ως Πρωθυπουργό. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν οι μετρήσεις, γι’ αυτό και κάνω αυτή τη διάκριση μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, ενώ το ποτήρι της Χώρας είναι ολότελα άδειο στα μάτια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο ποτήρι είναι μισοάδειο για τους εκλογείς του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. «Ξέρετε, εμείς μπορεί να βλέπουμε το ποτήρι αυτό της χώρας μισογεμάτο. Ένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το βλέπει μισοάδειο. Ο κ. Ανδρουλάκης το βλέπει τελείως άδειο. Ο κ. Τσίπρας το βλέπει άδειο και θρυμματισμένο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, αυτή τη στιγμή, μεταξύ του ΠΑΣΟΚ όπως τουλάχιστον μπορεί να το είχα γνωρίσει εγώ στο παρελθόν, και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιοποίησε, δε, και την άρνηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη  στην πρωθυπουργική πρόταση για κατ’ ιδίαν συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του τόπου.

«Δύο φορές ζήτησα να συναντηθούμε. Δύο φορές. Τη μια, μάλιστα, ήσασταν παρόντες πολλοί δημοσιογράφοι, έγινε στη Βουλή αυτό. Και το ίδιο βράδυ, όταν τον κάλεσα τηλέφωνο, του λέω «θέλω να συναντηθούμε. Πρέπει να συναντηθούμε. Είσαι καινούργιος αρχηγός του κόμματος. Να γνωριστούμε, να δούμε αν υπάρχει κοινός τόπος». Ξέρετε, εγώ δεν είμαι, επί της αρχής, κατά της διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων. Αλλά πρέπει να θέλει και ο άλλος να συζητήσει μαζί μου.

Όταν έχει αποφύγει να με συναντήσει -και αυτό πριν σκάσουν δύσκολα θέματα όπως το ζήτημα των υποκλοπών- καταλαβαίνετε ότι αυτή ήταν μια στρατηγική του κ. Ανδρουλάκη από την πρώτη στιγμή».

Υπάρχει λοιπόν ένα ζήτημα ατομικής εμμονής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε: «Όταν ο κ. Ανδρουλάκης λέει «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» ή «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας», δεν εννοεί ουσιαστικά αυτό. Βασικά εννοεί «όχι» στον Μητσοτάκη».

Στο ζήτημα αυτό προστίθεται και η πρόσδεση και καθήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε έναν πολιτικό λόγο, ο οποίος «κρατάει» περισσότερο από το κρατικιστικό αποτυχημένο παρελθόν παρά από τις προγραμματικές αναφορές της σύγχρονης κεντροαριστεράς.

«Θεωρώ ότι με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, γιατί πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει αλλάξει αρκετά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την έχει φέρει πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία σειρά από θέματα έχουμε βασικότατες διαφωνίες. Και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments