Διεθνή

Θρίαμβος Ερντογάν 49,3%

Θρίαμβος Ερντογάν 49,3%

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε θρίαμβο εξελίχθηκε η εκλογική βραδιά για τον Ερντογάν, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 49,35%.

Σε θρίαμβο εξελίχθηκε η εκλογική βραδιά για τον Ερντογάν, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 49,35%. Ο αντίπαλός του, Κεμάλ, Κιλιτσντάρογλου, έφτασε στο 45% με καταμετρημένο το 98,86% της επικράτειας. Στον δεύτερο γύρο δεν απομένει άλλο από την τυπική επικύρωση του θριάμβου.

Σε ένα ιδιότυπο αμοιβαίο «πείραγμα» με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κ. Κιλιτστνάρογλου, ο Ερντογάν τόνισε ότι προτιμά το μπαλκόνι της νίκης από την κουζίνα του Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον Κιλιτσντάρογλου για τα βίντεο στην κουζίνα, λέγοντας «άλλοι είναι στην κουζίνα, εγώ είμαι στο μπαλκόνι της νίκης».

Είχε προηγηθεί δήλωση του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης  Τύπου, στην οποία ο Κιλιτσντάρογλου είχε υποστηρίξει πως «οι εκλογές δεν μπορούν να κερδηθούν στο μπαλκόνι», αναφερόμενος έμμεσα και δηκτικά στον Ερντογάν.

Στην ομιλία του μπαλκονιού, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πανευτυχής πως  «το αποτέλεσμα της ισχυρής αγάπης είναι εδώ. Αυτή εδώ είναι η συνάντηση των ερωτευμένων. Το αποτέλεσμα όλου αυτού του μαραθωνίου το ζούμε απόψε μαζί σας. Κάποιοι είναι στην κουζίνα, κάποιοι άλλοι είναι στο μπαλκόνι. Ευγνωμονώ τους περίπου 27 εκατομμύρια συμπολίτες μου που με ψήφισαν για να εκλεγώ πρόεδρος. Ευχαριστώ τους περίπου 56 εκατομμύρια συμπολίτες μου  που ανεξάρτητα απο την προτίμηση τους,  συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Στις εκλογές κρατήσαμε μια διαφορά  με τον πιο κοντινό αντίπαλο μας με 2,6 εκατομμύρια ψήφους!».

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ βλέπει τα ποσοστά του μειωμένα αλλά έχει αύξησε την δύναμή του σε έξι επαρχίες.

Νευρικός κλονισμός στην αντιπολίτευση

Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Μεράλ Ακσενέρ να παθαίνει νευρικό κλονισμό στα κεντρικά γραφεία και να φωνάζει: «Δεν σας είπα ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε;».

Στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι η Μεράλ Ακσενέρ έσπασε ένα τζάμι και ότι έδωσε χαστούκι σε έναν αστυνομικό. «Οι εικόνες των στιγμών της κρίσης καταγράφηκαν από πρακτορείο ειδήσεων, αλλά οι εικόνες διαγράφηκαν μετά από έντονη επιμονή των μελών του κόμματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης σκέπτεται να υποβάλει γραπτό αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο χωριό Σεράι στην επαρχία του Αφιονκαραχισάρ, διότι εικάζεται ότι είναι πιθανή η λανθασμένη καταμέτρηση ψηφοδελτίων σε σημαντικό αριθμό τμημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments