Πολιτική

Λίνα Μενδώνη: Η απάντηση της στην επίθεση από την Σία Αναγνωστοπούλου για τις παρεμβάσεις στην Ακρόπολη

Λίνα Μενδώνη: Η απάντηση της στην επίθεση από την Σία Αναγνωστοπούλου για τις παρεμβάσεις στην Ακρόπολη

Πηγή Φωτογραφίας: efsyn

Για «απεγνωσμένη αντιπολίτευση» κάνει λόγο η Υπουργός Πολιτισμού

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και την Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου με αφορμή έκθεση από το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η οποία εκτιμά πως η Ακρόπολη διατρέχει κινδύνους εξαιτίας των παρεμβάσεων ανάπλασης που πραγματοποιήθηκαν και ειδικότερα των έργων προσβασιμότητας.

Απαντώντας σε δήλωση της κ. Αναγνωστοπούλου με την οποία εγκαλεί το ΥΠΠΟΑ σημειώνοντας ότι «όσα αναφέρονται στην επιστολή δημιουργούν τριγμούς, αβεβαιότητες και φόβο στο αν μπορεί να είναι αναστρέψιμη η κατάσταση από τις εκτεταμένες παρεμβάσεις στην Ακρόπολη, που λάβωσαν με δραματικό τρόπο το οικουμενικό μνημείο» και ότι «υπάρχει πιθανότητα άσκησης πολιτικών πιέσεων από την Ελλάδα, ώστε τα έργα να λάβουν το πράσινο φως από το σώμα των εμπειρογνωμόνων»η κ. Μενδώνη ανέφερε πως η επίμαχη επιστολή προέρχεται από μία γερμανική ΜΚΟ και το πως επίσημο πόρισμα της UNESCO που αφορά στα έργα που έγιναν στην Ακρόπολη είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ολόκληρη η απάντηση Μενδώνη

«Ακολουθώντας την τακτική της απεγνωσμένης αντιπολίτευσης, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να υιοθετεί τυφλά ακόμη και έωλες απόψεις, που δυσφημούν την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασπάζεται το περιεχόμενο μιας επιστολής, που αποστέλλει προς την UNESCO μία γερμανική ΜΚΟ –από τις εκατοντάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς- με την επωνυμία «Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Το πόρισμα της Μικτής Συμβουλευτικής Αποστολής της UNESCO, αποτελούμενης από δύο εκπροσώπους του διεθνούς ICOMOS και ενός του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που διενήργησαν τον έλεγχο στα εκτελούμενα έργα στην Ακρόπολη, συμπεριλαμβανομένων των έργων προσβασιμότητας, έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στο πόρισμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει, την επιστολή μιας αμφιλεγόμενης ΜΚΟ, με ασαφείς προθέσεις και αδιαφανείς σχέσεις, η οποία δεν έχει καμία ειδίκευση σε μνημεία της Κλασικής Αρχαιότητας. Είναι η ίδια ΜΚΟ, που υποστηρίζει ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, «δεν θίγει την εξέχουσα οικουμενική αξία του μνημείου, ούτε προκαλεί κανένα κίνδυνο»!

Στην προσπάθειά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η τομεάρχης του, να δυσφημήσουν, για μια ακόμη φορά, το έργο, από το οποίο ήδη έχουν επωφεληθεί χιλιάδες εμποδιζόμενα άτομα και ΑμεΑ -επισκέπτες του Ιερού Βράχου- δε διστάζουν να αμφισβητήσουν, το έργο των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο ελέγχθηκε και κρίθηκε από τους εμπειρογνώμονες της UNESCO, ως «παγκόσμιο πρότυπο συντήρησης». Επiπλέον αμφισβητούν και προσπαθούν να πλήξουν την ακεραιότητα και το κύρος του Διεθνούς Οργανισμού, της UNESCO, του κορυφαίου, παγκοσμίως, θεσμού προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται εμμονικά στην Κυβέρνηση για ένα έργο, το οποίο η κοινωνία έχει αγκαλιάσει, καθώς εξασφαλίζει τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες της χώρας μας, για πρώτη φορά, να προσεγγίσουν τον Παρθενώνα και τα άλλα μνημεία της Ακρόπολης.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments