Πολιτική

Μητσοτάκης: Τηρήσαμε στο ακέραιο τις υποσχέσεις μας

Μητσοτάκης: Τηρήσαμε στο ακέραιο τις υποσχέσεις μας

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου κατά την τετραετία 2015 – 2019 προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του προς τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

Στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου κατά την τετραετία 2015 – 2019 προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του προς τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε, συγκεκριμένα, την ευκαιρία να κάνει μνεία στις έκτακτες κρίσεις, τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία κατά την διάρκεια της τετραετίας που λήγει. Ο πρωθυπουργός είχε, επίσης, την δυνατότητα να κάνει αναφορά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σε κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις, οι οποίες τηρήθηκαν.

Αναφερόμενος έμμεσα στον Σύριζα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε εισαγωγικά πως οι πολιτικοί αντίπαλοι του ίδιου και της κυβερνώσας παράταξης «ντρέπονται να μιλήσουν για το δικό τους παρελθόν, επειδή όλοι θυμούνται τα ψέματα τα οποία έλεγαν το 2015 και πώς εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό».

Η τετραετία που λήγει σημαδεύτηκε από σοβαρές κρίσεις, όπως η πανδημική κρίση της Covid – 19, τη ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη και τον συνεχιζόμενο πόλεμο, τις ενεργειακές και πληθωριστικές κρίσεις.

«Ξέρετε καλά πόσα δύσκολα χρειαστήκαμε να διαχειριστούμε όλη αυτήν την τετραετία», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ούτε εγώ περίμενα όταν με εμπιστευτήκατε και έκατσα για πρώτη φορά στο γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα χρειαζόταν να διαχειριστούμε τόσες δύσκολες, εισαγόμενες κρίσεις. Από την πανδημία μέχρι τη μεταναστευτική εισβολή, τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την ενεργειακή κρίση, φυσικές καταστροφές».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «κρατήσαμε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα μας ασφαλή, (ενώ) ταυτόχρονα, δεν κάναμε πίσω από την υλοποίηση όλων των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θυμήθηκε την ομιλία που είχε εκφωνήσει στα ίδια μέρη, στις παραμονές των εκλογών του Ιουλίου του 2019, και αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις, που είχε εξαγγείλει και τις οποίες η κυβέρνηση μπόρεσε να τηρήσει.

«Ξαναδιάβαζα λίγο την ομιλία την οποία είχα κάνει στο Θησείο πριν από τις εκλογές του 2019. Θυμηθείτε λίγο τότε σε τι είχα δεσμευθεί».

Ο πρωθυπουργός μίλησε αρχικά για τις μειώσεις σε φόρους και εισφορές, καθώς και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας, λέγοντας: «Σας είχα πει ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές.

Σας είχα πει, ότι θα κάνω την Ελλάδα κέντρο επενδύσεων, θα φέρουμε ξένους επενδυτές, θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και φέραμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία».

Η ΝΔ και ο πρωθυπουργός προσωπικά είχαν δεσμευτεί, επίσης, στην αύξηση του κατώτατου μισθού. «Σας είχα πει τότε ότι θα αυξήσω τον κατώτατο μισθό. Γιατί πρέπει μερίδιο ανάπτυξης να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας και ειδικά οι χαμηλόμισθοι. Πήραμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ και τον πήγαμε στα 780 ευρώ».

Στην συνέχεια, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις συντάξεις και τις αυξήσεις που δόθηκαν σ’ αυτές.

«Σας είχα πει ότι θα διορθώσουμε τις μεγάλες αδυναμίες, το έγκλημα το οποίο έγινε εις βάρος των συνταξιούχων από το νόμο Κατρούγκαλου. Και για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η δέσμευσή μου να εξακολουθώ να στηρίζω όλους τους συνταξιούχους που είναι θύμα της προσωπικής διαφοράς ισχύει στο ακέραιο. Θα εξακολουθούμε να σας στηρίζουμε, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει».

Ακόμη, σχετικά με την προστασία των εθνικών μας συνόρων από ροές παράτυπων μεταναστών, επισημάνθηκε εκ μέρους του πρωθυπουργού: «Σας είχα πει, επίσης, ότι θα προφυλάξω τα σύνορα της πατρίδας μας, γιατί η πατρίδα έχει σύνορα και στην ξηρά και στον αέρα και στη θάλασσα, και θα σταματήσει η χώρα μας να είναι κέντρο διερχομένων. Σήμερα, η πατρίδα μας είναι μια πατρίδα η οποία έχει σύνορα τα οποία φυλάσσει και οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90%».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί, τέλος, στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, λέγοντας σχετικά στους πολίτες του Ζωγράφου: «Σας είχα πει, τέλος, ότι θα περιφρουρήσουμε και θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η σημαία της Ελλάδος κυματίζει ψηλά, η γνώμη της Ελλάδος και η φωνή της ακούγεται, από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο».

Έτσι, κατέληξε ο πρωθυπουργός, «είμαστε, σήμερα, μια χώρα πιο ισχυρή, μια χώρα η οποία αναγνωρίζεται από όλους ως παράγοντας γεωπολιτικής σταθερότητας σε αυτή την αβέβαιη γειτονιά στην οποία ζούμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments