Τεχνολογία

Επισκεφθήκατε προφίλ αγνώστων τις προηγούμενες ημέρες; Να γιατί δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα

Επισκεφθήκατε προφίλ αγνώστων τις προηγούμενες ημέρες; Να γιατί δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Facebook, καθώς οι χρήστες του παρατήρησαν ότι στέλνονταν αυτόματα αιτήματα φιλίας σε άτομα που παρακολουθούσαν.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες ισχυρίζονται ότι το Facebook στέλνει ανεξήγητα «αυτόματα αιτήματα φιλίας» σε άτομα των οποίων το προφίλ πάτησαν για να δουν πρόσφατα.

Η δυσλειτουργία φαίνεται να συμβαίνει όταν ένας χρήστης επισκέπτεται το προφίλ ενός άλλου ατόμου, προκαλώντας την αποστολή ενός ανεπιθύμητου αιτήματος φιλίας από τον επισκέπτη στον ιδιοκτήτη του προφίλ. Αυτή η απροσδόκητη και ακούσια ενέργεια έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των χρηστών, αλλά και αμηχανία, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι εκτίθενται.

«Το Facebook στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας εάν κάποιος δει το προφίλ σας ή το αντίστροφο. Αν λοιπόν δεν είχες κίνητρο να μπλοκάρεις τον τρελό πρώην σύντροφό σου, τώρα το έχεις» γράφει ένας χρήστης.

Κάποιοι άλλοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για θέμα ιδιωτικότητας και αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν το προφίλ τους, σχολιάζοντας πως «ήρθε η ώρα να φύγω από το Facebook. Είναι γελοίο».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, στάλθηκαν και αιτήματα φιλίας σε ανθρώπους που οι χρήστες προσπαθούσαν το προηγούμενο διάστημα να μπλοκάρουν, σύμφωνα με το designtaxi.

Από την άλλη η Meta δεν έχει αναφερθεί στο εν λόγω ζήτημα. Ωστόσο, στο παρελθόν έχει επισημάνει ότι «το Facebook δεν επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ποιοι βλέπουν το προφίλ τους. Ακόμη, δεν είναι έγκυρες ούτε οι άγνωστες εφαρμογές που υπόσχονται κάτι τέτοιο, οπότε να τις αναφέρετε».

Δεν έχει σχολιάσει για ποιο λόγο συνέβη αυτό το συνεχές περιστατικό που καταγράφηκε σε δεκάδες χώρες, αλλά και στην Ελλάδα.

Φαίνεται πάντως πως το πρόβλημα έχει επιλυθεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν καταγραφεί περαιτέρω περιστατικά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments