Πολιτική

Άδωνις: Όχι στην επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου

Άδωνις: Όχι στην επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου
Άδωνις: ​«Η σύνδεση της ασφάλισης με το εισόδημα καθιστά την ασφαλιστική κάλυψη φορολογία»

Την πλήρη αντίθεσή του στην επαναφορά της μεταρρύθμισης του Σύριζα και του Γιώργου Κατρούγκαλου ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών εξέφρασε χθες βράδυ ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Την επαναφορά της μεταρρύθμισης ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές υποσχέθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εάν βέβαια ο Σύριζα επανεκλεγεί στην διακυβέρνηση της Χώρας.

«Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται η φορολόγηση με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με το αυθαίρετο εισόδημα της επιλογής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός του Σύριζα, ο οποίος με την μεταρρύθμισή του είχε προκαλέσει το λεγόμενο «Κίνημα της γραβάτας», που αποτελούνταν από τους διαμαρτυρόμενους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Η σύνδεση της ασφάλισης με το εισόδημα καθιστά την ασφαλιστική κάλυψη φορολογία», απάντησε ο Άδωνις. Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι «η ασφαλιστική εισφορά είναι έναντι μιας υπηρεσίας που σουτ παρέχει το κράτος, όπως είναι μια σύνταξη. Δεν είναι φόρος. Αυτό που υπερασπίζεστε, κύριε Κατρούγκαλε, είναι η μεταρρύθμισή σας. Είναι μια χάλια μεταρρύθμιση, η οποία πήγε να καταστρέψει το εμπόριο. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες πήγαν να καταστραφούν με αυτόν τον τρόπο και σήμερα, τέσσερις μέρες προ των εκλογών μας προαναγγέλετε πως, αν το ξαναψηφίσετε, θα το ξανακάνετε».

«Να το ξέρει λοιπόν ο κόσμος ότι θα ξαναπληρώνει χιλιάρικα κάθε μήνα», τόνισε κλείνοντας ο Άδωνις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments