Πολιτική

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας της ιδέας «να εκβιάσουμε τους μικρούς» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας της ιδέας «να εκβιάσουμε τους μικρούς» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Το γύρισμα της σκηνής είναι αργό.

Το γύρισμα της σκηνής είναι αργό. Η ίδια η σκηνή είναι αργή. Οι φωνές είναι σε χαμηλό τόνο. Μπαίνουν στο γραφείο, κάθονται όπου βρουν. Μερικοί βάζουν ένα ουίσκι με πάγο και πίνουν μερικές γουλιές. Τα βλέμματα λένε περισσότερα. Η σιγή είναι σχεδόν νεκρική. Σπάει από κανένα γλυκούλι που πετάει που και που ο Καρτερός, ίσα ίσα να χαμογελάσει λιγάκι ο Πρόεδρος. Τριγύρω οι πιστοί: Φλαμπουράρης, Σβίγκου, Καλογήρου, Καλπαδάκης, Τσαπανίδου, οι γραμματείς. Περνάει ο Ευκλείδης και φεύγει γρήγορα. Η ατμόσφαιρα στο γραφείο του Προέδρου στην Κουμουνδούρου θα μείνει σε όλους αξέχαστη την βραδιά της ήττας με 20 μονάδες από τη ΝΔ του Κυριάκου.

Η μεγάλη επιστροφή

Εάν υπάρχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι απέραντα χαρούμενο και δεν το κρύβει, είναι ο Νίκος ο Παππάς. Το άλτερ έγκο του Αλέξη Τσίπρα, κυριάρχησε στο Μαξίμου την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάστηκε από Ειδικό Δικαστήριο με 13-0, ο Αλέξης τον κατέβασε στον Νότιο Τομέα, και βγήκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής. Η επιστροφή του Νίκου είναι τεράστια. Γύρισε ορεξάτος.

Εκβιάζουμε τους μικρούς

Και χαράσσει την τακτική! Όπως μου αποκάλυψε φαινομενικά αδιάφορο πουλάκι της Κουμουνδούρου

Είναι ο αρχιτέκτονας της ιδέας «εκβιάζουμε τους μικρούς» μέχρι ν’ ανοίξουν οι επόμενες κάλπες της 25ης Ιουνίου. Το ατράνταχτο επιχείρημα είναι, πως ο Κυριάκος τους εκβίασε όλους ζητώντας αυτοδυναμία; Έτσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ να εκβιάσει τους μικρούς (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Μερα25) ότι με τη στάση τους δεν θέλουν να φύγει η Δεξιά.

Η δήλωση Αλέξη

Η νέα τακτική, που ουδείς ωστόσο γνωρίζει αν θα μακροημερεύσει καθώς από αύριο αρχίζει η συνεδρίαση των Οργάνων του κόμματος, αποτυπώθηκε αμέσως στη δήλωση του κ. Τσίπρα. «Τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν τον δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Πρόεδρος.

Ένταση στα πάνελ

Ενώ ο ίδιος ο κ. Παππάς, πανευτυχής για την πρωτιά σε σταυρούς στον Νότιο τομέα, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί της ήττας και της νέας τακτικής, σε τηλεοπτικό πάνελ (Open). Η συζήτηση εξελίχθηκε σύντομα σε έναν ωραίο καυγά με τον επίσης βουλευτή, (στην πρώτη θέση του Επικρατείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) Παναγιώτη Δουδωνή χαρίζοντας στιγμές ανάπαυλας στον Βασίλη Κικίλια της Α’ Αθηνών.

Αυτοκριτική;

Όποιοι περίμεναν ψήγματα αυτοκριτικής από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πάντως απογοητεύτηκαν οικτρά. Εκτός από το ότι «φταίνε οι άλλοι», για την εικοσάρα, μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ βγήκε ανακοίνωση. «Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική». Άτιμη στρατηγική!

Αποτίμηση Δρυμιώτη

Για τον εμπειρότατο στα εκλογικά Ανδρέα Δρυμιώτη πάντως «ο Αλέξης Τσίπρας σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο έκανε όλα τα λάθη που μπορούσε να κάνει και ξαναέγραψε και τον β’ τόμο». Ο ίδιος (ΣΚΑΪ 100,3) σημείωσε ότι οι πολίτες είχαν από την μια μεριά την σιγουριά και από την άλλη το άγνωστο, ενώ το αποτέλεσμα δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Για τον Δρυμιώτη, υπήρξε κακή επιλογή η Πόπη Τσαπανίδου για την θέση του εκπροσώπου Τύπου. «Έχει αλαζονεία, όπως με τον Πάγκαλο και τον “κύριο τίποτα”. Στον κόσμο δεν αρέσουν αυτά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments