Πολιτική

Νίκη – Βελόπουλος: Κάτι τρέχει στην ακροδεξιά πολυκατοικία

Νίκη – Βελόπουλος: Κάτι τρέχει στην ακροδεξιά πολυκατοικία

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi/niki.gr

Ήταν απολύτως αναπόφευκτο να μην βγούνε «τα μαχαίρια» μεταξύ Βελόπουλου και Νατσιού, του αρχηγού της «Νίκης».

Ήταν απολύτως αναπόφευκτο να μην βγούνε «τα μαχαίρια» μεταξύ Βελόπουλου και Νατσιού, του αρχηγού της «Νίκης».

Η «Νίκη», κόμμα – κομήτης, παρουσιάστηκε αιφινιδιαστικά, με πρωταρχική γεωγραφική αναφορά την Μακεδονία και την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα και συγκέντρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο 2,9% των ψήφων με θέσεις που φέρουν όλο το άρωμα της ημετέρας ακροδεξιάς. Από την κατάργηση της εθνοπροδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών στον απογαλακτισμό του εθνικού κράτους από το «κράτος των κομμάτων». Από την κατάργηση των μαθημάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης της «ελληνικής μαθητιώσας νεολαίας» στην ηθική υποστήριξη της πολυτεκνίας. Από την συγγραφή νέων «εθνοπρεπών» εγχειριδίων Ιστορία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έως την εγκαθίδρυση νέου καθεστώτος Μετοίκων.

Τις γραμμές του πολιτικού σχηματισμού Νίκη πυκνώνει με την παρουσία της και η ανιψιά του Αγίου Παΐσιου.

Το ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τον Κυριάκο Βελόπουλο, επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, είναι ότι, γεωγραφικά, η Νίκη διεκδικεί δυναμικά τον χώρο, στον οποίο ¨κατεξοχήν «έπαιζε μπάλα» Κυρ. Βελόπουλος και με θεματολογία ανάλογη της δικής του πολιτικής ατζέντας: Βόρεια Ελλάδα και ονοματολογικό ζήτημα της Μακεδονίας, αντιεμβολιαστικό κίνημα, ζητήματα θρησκευτικά και οικογενειακά.

Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει αρκετά «κόμματα του πενταλέπτου» να έχουν μια κοινοβουλευτική θητεία. Αν ο Κυρ. Βελόπουλος θέλει να αποδειχθεί σταθερή δύναμη στην περιοχή της ακροδεξιάς, πρέπει να μη χάσει από τον Δημήτρη Νατσιό, τον οποίο κατηγορεί ως κατευθυνόμενο από τη ΝΔ , για να πλήξει την Ελληνική Λύση.

Το μείζον πρόβλημα με τους διεκδικητές του «απόλυτου ακροδεξιού» του Βορρά, είναι ο λαός που συσπειρώνουν. Είδαμε με ποιους τρόπους είναι πιθανόν να εκδηλωθεί το εν λόγω ζήτημα σε πανδημικούς καιρούς, δεδομένου ότι οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα κρούσματα σημειώθηκαν στη βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθώντας την γραμμή μιας άλλης «Λέγκας του Βορρά», της ιταλικής, ειδικά το κόμμα Νατσιού υιοθετεί αυθεντικές φασίζουσες ιδέες, όπως τον διαχωρισμό Κράτους – Κομμάτων.

Ωστόσο, ο πολιτικός ανταγωνισμός συνεχίζει να μαίνεται. Η Ελληνική Λύση θέλει να σταματήσει την «φυλορροή» προς την Νίκη και η Νίκη θέλει να διευρύνει την διεισδυτικότητά της στην εκλογική βάση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλο. Εν άλλοις λόγοις, τα κόμματα διεκδικούν, αμφότερα, την ίδια εκλογική «πίτα».

Ένα παλιό αστείο που λέγαμε μεταξύ μας, αποδείχθηκε μέσα στα χρόνια πρριγραφικότατο: ότι την ακροδεξιά αν την κλείσεις σε μια μπυραρία, θα αλληλοεξοντωθούν, όπως στη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments