Global News

BBC: Μπάιντεν – Ρεπουμπλικάνοι σε καταρχήν συμφωνία για το χρέος

BBC: Μπάιντεν – Ρεπουμπλικάνοι σε καταρχήν συμφωνία για το χρέος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η συμφωνία, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο την Τετάρτη, θα αποτρέψει μια καταστροφική χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  και ο ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι, κατέληξαν σε «κατ αρχήν συμφωνία» για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της χώρας αργά το Σάββατο, ενώ έσπευσαν να περιορίσουν τις ομοσπονδιακές δαπάνες και να επιλύσουν τη διαφαινόμενη κρίση πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου. Η συμφωνία θα αποφύγει μια καταστροφική χρεοκοπία των ΗΠΑ, αλλά κινδυνεύει επίσης να εξοργίσει τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικάνους σχετικά με τις παραχωρήσεις για την επίτευξή της. Οι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε ορισμένες απαιτήσεις των Ρεπουμπλικάνων στις οποίες αντιτάχθηκαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής.

Η συμφωνία επετεύχθη αφού τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Μακάρθι μίλησαν στο τηλέφωνο το βράδυ του Σαββάτου, είπε ο τελευταίος. Ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης πρόσθεσε ότι αναμένει το Κογκρέσο να το ψηφίσει την Τετάρτη. Ο Μακάρθι είπε ότι θα συνομιλήσει ξανά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Κυριακή και θα επιβλέψει το τελικό προσχέδιο του νομοσχεδίου που πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Η Βουλή των Αντιπροσώπων «θα το ψηφίσει την Τετάρτη», πρόσθεσε.

Η χώρα και ο κόσμος παρακολουθούν και περιμένουν μια λύση σε μια πολιτική αντιπαράθεση που απειλούσε τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία. Η απόσυρση ήρθε μετά από ένα μακρύ αδιέξοδο καθώς και οι δύο πλευρές διαπραγματεύτηκαν σκληρά για να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τις 5 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα σταματήσει να εκπληρώνει τις οικονομικές του δεσμεύσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments