Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: “Ώρα μηδέν” για την τελική αναμέτρηση Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: “Ώρα μηδέν” για την τελική αναμέτρηση Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Για λιγότερο από μισή μονάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν εξελέγη για νέα προεδρική θητεία

Για λιγότερο από μισή μονάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν εξελέγη για νέα προεδρική θητεία κατά την αναμέτρηση της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, η νίκη όμως, αν και φαντάζει εξαιρετικά πιθανή, δεν είναι αυτονόητη.

Τα επίσημα αποτελέσματα έδωσαν 49,52% στον Ερντογάν και 44,88% ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ ο τρίτος υποψήφιος, Σινάν Ογάν, που θα στηρίξει τον Ερντογάν, έλαβε το 5,17%. Υπέρ του Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι θα ταχθεί ο Ουμίτ Οιζντάγ, άλλος ένας από τους ελάσσονες υποψήφιους.

Αρκούν αυτές οι μικρές μετακινήσεις για να αλλάξει το τοπίο; Φαίνεται πως όχι με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις ήδη δίνουν στον Ερντογάν γύρω στο 53% ή και περισσότερο, μια προφανώς άνετη νίκη την οποία την πανηγυρίζει από νωρίς.

Μια λεπτομέρεια με τη σημασία της, όπως την παραθέτει η Hurriyet, είναι ότι το εκλογικό σώμα στην Τουρκία εξακολουθεί να μεγαλώνει κυριολεκτικά από τη μία ημέρα στην άλλη. Δεν είναι μόνο τα έξι εκατομμύρια νέων που προστέθηκαν σε αυτό από το 2018 ως σήμερα, αλλά και οι 50.000 που προστέθηκαν στο εκλογικό σώμα από τη μία εκλογική αναμέτρηση στην άλλη.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.