Διεθνή

Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες – Αντίστροφη μέτρηση για Ερντογάν και Κιλιντσντάρολγου

Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες – Αντίστροφη μέτρηση για Ερντογάν και Κιλιντσντάρολγου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Οι κάλπες στην Τουρκία έκλεισαν στις 5 μ.μ  ώρα Ελλάδας και η καταμέτρηση των ψήφων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν  αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία μετά από 20 χρόνια. Και σε αυτό τον γύρο σημαντικό ρόλο παίζει η συμμετοχή του κοινού που είναι εξίσου μεγάλη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στον πρώτο γύρο άγγιξε το εντυπωσιακό ποσοστό του 88,8% με τον Ερντογάν να προηγείται κατά 2,5 εκατομμύρια ψήφους.

Τώρα και οι δύο υποψήφιοι στόχευσαν στους 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, ελπίζοντας πως κατάφεραν να τους πείσουν να προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον σε αυτόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θεωρείται σχεδόν απίθανο να υπάρξει ανατροπή και να αναδειχθεί νικητής ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται το μεγάλο φαβορί

Ο Ερντογάν υπόσχεται μια νέα εποχή για τη χώρα, τον λεγόμενο «Αιώνα της Τουρκίας». Την ίδια ώρα ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπος με τον υψηλό πληθωρισμό της χώρας και την τουρκική λίρα που κατρακυλά.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία τα έχει σχεδόν φτάσει. Καλώ τους συμπολίτες μου να έρθουν ακάθεκτοι να ψηφίσουν”, σημείωσε, ο Ερντογάν σήμερα ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα, τονίζοντας ότι η ψηφοφορία «θα ολοκληρωθεί γρήγορα»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments