Global News

Die Zeitung: Η πείνα θα αυξηθεί σε 22 χώρες τους επόμενους μήνες

Die Zeitung: Η πείνα θα αυξηθεί σε 22 χώρες τους επόμενους μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Food and Agriculture Organization

Η επιδείνωση θα συμβεί «εν όψει μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης», που οδηγείται από «νέες αναδυόμενες συγκρούσεις» και περιορισμούς μετακίνησης.

Η οξεία επισιτιστική ανασφάλεια θα επιδεινωθεί σε 22 χώρες, όπου αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους έξι μήνες, προειδοποίησε τη Δευτέρα (29.05.2023) ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP). . Το Αφγανιστάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και η Υεμένη παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και ακολουθούν η Αϊτή, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και το Σουδάν. Αυτό οφείλεται στους αυστηρούς περιορισμούς στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών στην Αϊτή, καθώς και στη Μπουρκίνα Φάσο και στο Μάλι, πέρα ​​από το πρόσφατο ξέσπασμα της σύγκρουσης στο Σουδάν,  καθώς υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της κρίσης. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση παραμένει ανησυχητική στο Πακιστάν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Συρία.

«Η επιδείνωση της οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας σε θύλακες πείνας συμβαίνει στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης», εξηγεί η έκθεση. Επιπλέον, «οι νέες αναδυόμενες συγκρούσεις, ιδίως το ξέσπασμα της σύγκρουσης στο Σουδάν, είναι πιθανό να οδηγήσουν τις παγκόσμιες τάσεις συγκρούσεων και να επηρεάσουν αρκετές γειτονικές χώρες». Αυτή η κατάσταση θα επηρεαστεί επίσης από την επιβράδυνση των οικονομιών το 2023 και το γεγονός ότι, παρά τη χαλάρωση ενός έτους στις διεθνείς τιμές των τροφίμων, οι εγχώριες τιμές παραμένουν υψηλές, γεγονός που θα προκαλέσει γενική μείωση της στήριξης των χορηγών για να αντισταθμιστεί η παγκόσμια πείνα. Σε αυτό θα προστεθούν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρές βροχές, τροπικές καταιγίδες, κυκλώνες, πλημμύρες και ξηρασίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments