Διεθνή

Το μυστήριο με το νερό στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Το μυστήριο με το νερό στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το μυστηριώδες πράσινο υγρό, που είναι το χρώμα στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, δεν αποτελεί απειλή για την υγεία των ανθρώπων, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες.

Το μυστηριώδες πράσινο υγρό, που είναι το χρώμα στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, δεν αποτελεί απειλή για την υγεία των ανθρώπων, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες. Κανένα άτομο ή ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την αλλαγή του χρώματος του νερού, το οποίο είναι φθορίζον πράσινο.

Φθορίζοντα πράσινα έγιναν τα νερά του κεντρικού καναλιού της Βενετίας αυτή την Κυριακή (28/05).

Η περιφερειακή υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος ARPAV συνέλεξε δείγματα από το χρωματιστό νερό με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και οι ειδικοί ερευνούν τώρα τα αίτια του συμβάντος.

Η πράσινη κηλίδα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες της ARPAV και της αστυνομίας, θα προκλήθηκε από έναν τύπο χρώματος που χρησιμοποιείται συχνά για τον εντοπισμό διαρροών νερού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η αστυνομία είπε ότι το υγρό δεν αποτελούσε απειλή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Βενετία, Μικέλε ντι Μπάρι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για να εξεταστούν πιθανά αντίμετρα.

Η φωτεινή πράσινη περιοχή ήταν ορατή από τη γέφυρα του Ριάλτο μέχρι μέρος του Μεγάλου Καναλιού. Ο διαχειριστής της περιοχής Βένετο, Λούκα Ζάια, ανέφερε στο Twitter ότι το πράσινο χρώμα αναφέρθηκε αρχικά από κατοίκους της περιοχής.

Κανένα άτομο ή ομάδα δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για το περιστατικό. Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, μια περιβαλλοντική ομάδα χρησιμοποίησε κάρβουνο για να βάψει μαύρα τα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη για να διαμαρτυρηθεί για τις πολιτικές της κυβέρνησης για το κλίμα.

Το περιστατικό της Κυριακής συγκρίθηκε με ένα γεγονός του 1968, όταν ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolas Garcia Uriburu έβαψε πράσινα τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της πόλης για να προωθήσει την οικολογική συνείδηση ​​κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Βενετίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments