Ελλάδα

Εκατοντάδες εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις χάκερ από 140 χώρες δέχτηκε η Τράπεζα Θεμάτων

Εκατοντάδες εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις χάκερ από 140 χώρες δέχτηκε η Τράπεζα Θεμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Στα 165 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των «χτυπημάτων» που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας.

Στα 165 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των «χτυπημάτων» που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας. Η πληροφορία μεταδίδεται από την δημόσια τηλεόραση, δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και έχει διαψευστεί ακόμα.

Τα «χτυπήματα» των χάκερ προέρχονται από 140 διαφορετικές χώρες. Μοιραία, η τράπεζα υποχώρησε υπό το βάρος της πρωτοφανούς επίθεσης. Σημειώνεται ότι την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκαλεί αυτή η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση μετά από κυνερνοεπίθεση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων. Σήμερα, Τρίτη, υπήρξε νέα συντονισμένη κυβερνοεπίθεση προς το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο κατά του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά του συνόλου του δικτύου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, το πρόβλημα οφείλεται εκ νέου σε κυβερνοεπίθεση -αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο Αλέξανδρος Κόπτσης έστειλε εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ Λυκείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments