Διεθνή

Ουκρανία: Η Ρωσία «δείχνει» το Κίεβο για τις επιθέσεις με drone στη Μόσχα

Ουκρανία: Η Ρωσία «δείχνει» το Κίεβο για τις επιθέσεις με drone στη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Σήμερα το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση με drone σε στόχους στην πόλη της Μόσχας. Τρία από αυτούς καταρρίφθηκαν από ηλεκτρονικά συστήματα, έχασαν τον έλεγχο και παρεξέκλιναν από τους στόχους τους.

«Σήμερα το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση με drone σε στόχους στην πόλη της Μόσχας. Τρία από αυτούς καταρρίφθηκαν από ηλεκτρονικά συστήματα, έχασαν τον έλεγχο και παρεξέκλιναν από τους στόχους τους. «Άλλα πέντε drones καταρρίφθηκαν από το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος Pantsir-S στην περιοχή της Μόσχας» μετέδωσε το Reuters. Δεν υπήρξαν αναφορές για θανάτους.

Ο δήμαρχος της Mόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, είπε ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Οι αντιαεροπορικές άμυνες της Ρωσίας κατέρριψαν πολλά drones καθώς πλησίαζαν τη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Δύο σπίτια χτυπήθηκαν, προκαλώντας «μικρές ζημιές σε πολλά κτίρια» είπε στο Telegram ο Σεργκέι Σομπιάνιν. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν, είπε, αλλά «μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά».

Και πρόσθεσε: «Δύο άτομα αναζήτησαν ιατρική βοήθεια. Κανείς δεν χρειάστηκε νοσηλεία, η απαραίτητη βοήθεια παρασχέθηκε επί τόπου».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το Κίεβο εξαπέλυσε «τρομοκρατική επίθεση με drone» σε στόχους στη Μόσχα, αλλά η Ουκρανία δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς. Το Κίεβοδεν έχει παραδεχθεί δημόσια ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments