Κόσμος

Σολτς: «Ο Πούτιν είναι ο πολεμοκάπηλος»

Σολτς: «Ο Πούτιν είναι ο πολεμοκάπηλος»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο αντέδρασε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο αντέδρασε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όταν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ομάδα πολιτών τον διέκοψε φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, σε σχέση με την αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία.«Πολεμοκάπηλε!», «Κάντε ειρήνη χωρίς όπλα!», «Εξαφανιστείτε!» και «Είμαστε ο λαός!», φώναζε μια μικρή ομάδα πολιτών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες για την Ευρώπη στην περιοχή Φάλκενζεε κοντά στο Βερολίνο, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο καγκελάριος.

Ο κ. Σολτς διέκοψε την ομιλία του για να απαντήσει, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του: «Αγαπητοί φωνασκούντες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο πολεμοκάπηλος για τον οποίο σήμερα πρέπει να φωνάζετε, αν έχετε κάποια λογική στο μυαλό σας (…) Λόγω της ρωσικής πολεμικής επίθεσης, δεν βλέπω εναλλακτική στην στήριξη της Ουκρανίας, ακόμη και με όπλα (…) Ναι, αυτό είναι απαραίτητο, εάν μια χώρα δέχεται επίθεση, τότε πρέπει και μπορεί να αμυνθεί – τι άλλο να κάνει; (…) Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία. Σκότωσε πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό είναι δολοφονία. Η ειρήνη και η ελευθερία απειλούνται από αυτόν τον πόλεμο».

Ο κ. Σολτς υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να στηρίξει την Ουκρανία και με όπλα. «Ήταν και παραμένει σωστό να υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Μετά τις ΗΠΑ, οι Γερμανοί προσφέρουμε τα περισσότερα. Και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να το κάνουμε για όσο χρειαστεί», δήλωσε.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.