Διεθνή

Στη Σ. Αραβία ο Μαδούρο: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του ηγέτη της Βενεζουέλας στο Ριάντ

Στη Σ. Αραβία ο Μαδούρο: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του ηγέτη της Βενεζουέλας στο Ριάντ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έφτασε στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το βασίλειο συνεχίζει να επεκτείνει τη διπλωματική του προσέγγιση πέρα από τις παραδοσιακές δυτικές συμμαχίε

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έφτασε στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το βασίλειο συνεχίζει να επεκτείνει τη διπλωματική του προσέγγιση πέρα από τις παραδοσιακές δυτικές συμμαχίες.

Ο Μαδούρο έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της σαουδαραβικής πόλης Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα από τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιοχής της Μέκκας πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Σουλτάν και άλλους αξιωματούχους, ανέφερε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο Μαδούρο θεωρείται ως ο πιο πρόσφατος εχθρός των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία, καθώς το βασίλειο ανασυγκροτεί συμμαχίες χωρίς την «ευλογία» των Ηνωμένων Πολιτειών,. Το Ριάντ αποκατέστησε τους τελευταίους μήνες τους δεσμούς του με το Ιράν και τη Συρία και ενίσχυσε τη συνεργασία του με την Κίνα και τη Ρωσία.

Το δίκτυο SPA δεν δημοσίευσε τους λόγους της επίσκεψη του Μαδούρο στο Ριαντ, ωστόσο αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προσγειωθεί στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τη σαουδαραβική ηγεσία.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει χαλαρώσει ορισμένες κυρώσεις στη Βενεζουέλα – πολλές από τις οποίες επιβλήθηκαν από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο μιας εκστρατείας «μέγιστης πίεσης» – για να ενθαρρύνει τον διάλογο. Όμως οι διαπραγματεύσεις έχουν και πάλι βαλτώσει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις σε βάρος της χώρας του ΟΠΕΚ μόνο με αντάλλαγμα συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών στη χώρα αυτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments