Ελλάδα

Νέα υπόθεση κατασκοπείας: Ο τρόπος που οι αρχές εντόπισαν τα ίχνη του 39χρονου Ρώσου

Νέα υπόθεση κατασκοπείας: Ο τρόπος που οι αρχές εντόπισαν τα ίχνη του 39χρονου Ρώσου

Πηγή Φωτογραφίας: Υπουργείο Εσωτερικών

Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης

Το ΥΠ.ΕΣ προχώρησε σε ανάκληση της Ιθαγένειας ενός 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία, αφού όπως προέκυψε από έρευνα, είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά. Σύμφωνα πληροφορίες του ΣΚΑΪ, την εντολή για την έρευνα έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με αφορμή αφενός την υπόθεση της λεγόμενης Μαρίας Τσάλλα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ζούσε στο Παγκράτι υπό πλαστή ελληνική ταυτότητα και αφετέρου της έρευνας που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Cobra της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης με αυστριακούς αξιωματούχους να αναφέρουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε ένα Ρώσο κατάσκοπο».

Ο 39χρονος μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Α.Τ. Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του. Τότε οι αστυνομικοί διεπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο από τις αυστριακές αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης για ανάκληση της ιθαγένειάς του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments