Πολιτική

Ροδόπη: Η ύποπτη σιωπή Τσίπρα και μειονοτικών βουλευτών

Ροδόπη: Η ύποπτη σιωπή Τσίπρα και μειονοτικών βουλευτών

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο Τσίπρας δεν έχει δώσει ακόμα καμία συγκεκριμένη απάντηση στις βαρύτατες καταγγελίες για τη Ροδόπη.

Με βάση όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» κινείται σε «γραμμή Τσίπρα» και μιλά για στοχοποίηση Τούρκων υποψηφίων του Σύριζα», τη στιγμή που ο μειονοτικός βουλευτής Οζγκιούρ συνεχίζει να αρνείται να απαντήσει αν ανήκει σε «τουρκική μειονότητα» και οι καταγγελίες αρχίζουν να πληθαίνουν αναφορικά με το ρόλο του Σύριζα στη Ροδόπη. Συγκεκριμένα, σε πλήρη ταύτιση απόψεων στο ακανθώδες ζήτημα των υποψηφίων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και συντονισμένη σε «αντιμητσοτακική» συχνότητα βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ναυαρχίδα του τουρκικού κυβερνητικού τύπου «Hurriyet». Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο μετά το πρωτοσέλιδο σημείωμα εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από όσα εθνικά αμετροεπή και παράδοξα δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Ο Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο για «πολιτική απρέπεια» του Αλ. Τσίπρα με το σκεπτικό ότι «επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης και το γεγονός ότι δύο υποψήφιοί του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή». «Ο κ. Τσίπρας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπος της Νέας Δημοκρατίας, «είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε. Επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή ανάμεικτη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του κόμματός του. Ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν πουλήσει την ψυχή τους στο τουρκικό προξενείο. Θυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του και παίζει με τους θεσμούς. Λειτούργησε και λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Σκέρτσος χρειάστηκε να επανέλθει στο ζήτημα, με νέες δηλώσεις του. «Μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, αλλά πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή», είπε ο Άκης Σκέρτσος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. ο κ. Σκέρτσος τόνισε ακόμη: «Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ηςΜαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας». Ο Άκης Σκέρτσος απάντησε γιατί το εν λόγω ζήτημα δεν είχε ”ανέβει” πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, εφόσον υπήρχαν οι πληροφορίες. «Το θέμα τέθηκε στον πλέον αρμόδιο, δεν είμαστε ο κηδεμόνας του ΣΥΡΙΖΑ να του πούμε τι θα κάνει».

Βαρύτατες καταγγελίες Αϋφαντή – Φλωρίδη

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και προκαλούν οι καταγγελίες του πρώην διπλωματικού συμβούλου του Αλ. Τσίπρα, Γιώργου Αυφαντή, σύμφωνα με τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 υπέκυψε σε παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας για την αλλαγή της υποψηφιότητας της Σουλειμάν Σαμπιχά στους 42 του ευρωψηφοδελτίου με αντάλλαγμα 50.000 ψήφους των μουσουλμάνων στη Θράκη και τη Ροδόπη προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στον ιστότοπο slpress.gr υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητα της Σ. Σαμπιχά είχε εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ίδια είχε αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον συνοικισμό Δροσερό της Ξάνθης με σκοπό την εξασφάλιση των παιδιών των Ρομά όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, καθώς επίσης και την εκπαίδευσή τους.

Επιπλέον, σήμερα, σε μια σοβαρή καταγγελία για τα γεγονότα στη Ροδόπη και την καταγγελλόμενη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, έκανε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης. Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο μια καθαρή παρέμβαση του προξενείου, κόντρα όπως λέει στη Συνθήκη της Λοζάνης. «Έχουμε πια, μια καθαρή, καθαρότατη παρέμβαση κόντρα στη Συνθήκη της Λοζάνης», τόνισε και έβαλε και μια άλλη διάσταση στο θέμα.

«Τι άλλο έχει γίνει που δεν το ξέρουμε εδώ, αλλά έχει γίνει», είπε και ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν οργανωμένα χιλιάδες μουσουλμάνοι από την Γερμανία στη Ροδόπη με έτοιμα ψηφοδέλτια, για να ψηφίσουν τους εκλεκτούς του προξενείου στη Ροδόπη. «Έγιναν οργανωμένες μεταφορές, μεταναστών μουσουλμάνων κυρίως από την Γερμανία, προκειμένου να ψηφίσουν. Οι οποίοι είναι Έλληνες πολίτες, μετανάστες μουσουλμάνοι στην Γερμανία, όπως είναι και Έλληνες στη Γερμανία και όποτε θέλουν έρχονται», ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο ΟΝΕ.

Παρά τις συμπτώσεις και τις βαρύτατες καταγγελίες, δεν έχει υπάρξει ωστόσο κάποια επίσημη τοποθέτηση εκ μέρους των βουλευτών και, κυρίως, δεν έχει υπάρξει ακόμη παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία να ζητεί το αυτονόητο: να θέσει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος τους δύο μειονοτικούς βουλευτές ή να τους ζητήσει να πάρουν σαφή και δημόσια θέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments