Πολιτική

Άδωνις: Ο Τσίπρας θα είχε ήδη παραιτηθεί από πρόεδρος σε κάθε άλλο κόμμα

Άδωνις: Ο Τσίπρας θα είχε ήδη παραιτηθεί από πρόεδρος σε κάθε άλλο κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και στους δημοσιογράφους κ. κ. Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και στους δημοσιογράφους κ. κ. Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Ως ισχυρή πλειοψηφία,  ο Άδωνις όρισε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα υπερβαίνει τις 156 – 157 έδρες.

Ερωτηθείς για τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Α. Γεωργιάδης είπε: «Δεν υπεισέρχομαι γενικώς στα εσωτερικά άλλων κομμάτων πλην της Νέας Δημοκρατίας. Σε ένα οποιοδήποτε άλλο κόμμα ο αρχηγός θα είχε ήδη φύγει. Επειδή όμως ο Σύριζα έχει καταβολές δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο να συμβεί. Μεγάλη ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, επειδή η πολιτική τους κόντρα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πει για τον Τσίπρα πράγματα που ούτε εγώ δεν έχω πει. Άρα στη Βουλή θα τον αντιμετωπίσει με μεγάλη ένταση».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, θα υπάρξει μια ζύμωση στους χώρους του ΠΑΣΟΚ και του Σύριζα. Η πολύ μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ θέτει πολύ μεγάλα διλήμματα στο χώρο της αντιπολίτευσης, διότι η αντιπολίτευση έχει νόημα αν μπορεί να διεκδικήσει την κυβέρνηση. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας δύσκολα μπορεί να κάνει πίσω για άλλους, σε περίπτωση ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς. Η ανασύνθεση ενός χώρου γίνεται με καινούργια πρόσωπα».

Σχετικά με την άποψη του Σύριζα ότι οι εξαγγελίες της ΝΔ είναι ένα ψευδές αφήγημα, ο Ά.  Γεωργιάδης είπε: «Ό,τι έχουμε εξαγγείλει υπάρχει στο Μεσοπρόθεσμο. Οι στόχοι στο Μεσοπρόθεσμο είναι δεσμευτικοί για τη χώρα και δεν αλλάζουν. Στην πραγματικότητα το πρόβλημα με το Μεσοπρόθεσμο δεν το έχει η ΝΔ αλλά  ο Σύριζα, γιατί ο Σύριζα πρέπει να πει ποια επίπτωση θα έχουν οι δικές του εξαγγελίες στο Μεσοπρόθεσμο.

Ως προς τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το εθνικό θέμα στη Ροδόπη, ο Άδωνις υποστήριξε ότι «το ζήτημα που ανέκυψε θα κλείσει εάν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές κάνουν δήλωση ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα  ή εάν αποπεμφθούν από τα ψηφοδέλτια του Σύριζα εφόσον βέβαια δεν κάνουν αυτήν τη δήλωση. Θυμίζω ότι το κοινοβουλευτικό όριο του 3% θεσπίστηκε από τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαο Φλωράκη, όταν στη Βουλή μπήκε ο μακαρίτης Σαδίκ. Υπήρξε διακομματική συμφωνία, την οποία, μετά από 33 χρόνια, την διέρρηξε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι απάντηση στο ζήτημα της Θράκης εν έτει 2023 το τι έλεγα εγώ ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ σε μια εκπομπή στο Τηλεάστυ το 2008 για τη Ντόρα Μπακογιάννη;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments