People

«Ο φράχτης φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μου»

«Ο φράχτης φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μου»

Πηγή Φωτογραφίας: THARROSNEWS.GR

Για την ιστορία, το 2018 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούσα η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη θέση αυτή, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2020

Μια φράση που έγινε viral και συγκίνησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Χανίων, έσπασε πολλά φράγματα στο παρελθόν και εξακολουθεί να το κάνει, ανοίγοντας δρόμυος για τις Ελληνίδες. Επελέγη για την Προεδρία Της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος. Για την ιστορία, το 2018 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούσα η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη θέση αυτή, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2020. Η μοίρα άλλα της επιφυλάσσει: να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «Ο φράχτης φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μου», απάντησε η Πρόεδρος στους μαινόμενος νεολαίους του Σύριζα «αλληλέγγυους» στην Καλαμάτα και στα έωλα επιχειρήματά τους.

Και έτσι, με μια φράση της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «ψήλωσε» ακόμη περισσότερο στη συνείδηση της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας. Διότι έδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ως χώρο, όπως ίσως την αντιλαμβάνονται κάποιοι στον Σύριζα και σε «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», αλλά ως χώρα. Ο δε απρεπής τρόπος των ανθρώπων του καταρρέοντος κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, που ανέδειξε πλην της αγένειάς τους και τη μηδενιστική τους προδιάθεση, προκάλεσε οργή στο πανελλήνιο. Δυστυχώς, έχουν δώσει και στο παρελθόν και άλλα δείγματα απρεπών συμπεριφορών, έναντι ακόμη και του αειμνήστου Κάρολου Παπούλια, με πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, κα γνωστά στελέχη του Σύριζα. Τότε, η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της μίλησε για «αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής», η οποία «είναι αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

View this post on Instagram

A post shared by Theodore Manolopoulos (@1969tm)

Ο χρόνος περνά και σε όλα τα δημόσια πρόσωπα δίνονται κατά καιρούς ευκαιρίες να αφήσουν το δικό τους στίγμα στα γεγονότα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στάθηκε θαρραλέα απέναντι στους «νεολαίους» της ριζοσπαστικής αριστεράς, τους οποίους δεν ακούσαμε στο παρελθόν να φωνάζουν για το αίσχος της Μόριας την περίοδο 2015 – 2019 ή για νεκρούς σε ναυάγια την ίδια περίοδο. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επελέγη για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα χωρίς να είναι γνωστή στον πολύ κόσμο. Τον περασμένο Απρίλιο, συμπλήρωσε τρία χρόνια στο Προεδρικό Μέγαρο. «Έχει ένα ενδιαφέρον στη σημερινή εποχή ότι καλούνται πρόσωπα εκτός πολιτικής, που έχουν όμως μια συγκεκριμένη σταδιοδρομία, έχουν κάτι να προσφέρουν, να εμπλουτίσουν ενδεχομένως και την πολιτική ζωή με την παρουσία τους», είπε μιλώντας στην «Καθημερινή» και στον Αλέξη Παπαχελά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και συμπλήρωσε, καταλήγοντας με νόημα: «Τώρα το πώς οτ βίωσα εγώ… Θέλησα να εμπλουτίσω το θεσμό, να δώσω και κάποιες αποχρώσεις από δικά μου στοιχεία, από την προσωπικότητά μου, κυρίως αυτά πο έχουν να κάνουν με το άνοιγμα στην κοινωνία. Σεβόμενη πιστεύω απολύτως το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων μου που διαγράφεται στο Σύνταγμα, σεβόμενη και την παράδοση. Όπως έχω ξαναπεί στα στερεότυπα είμαι αντίθετη, όχι στην παράδοση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments