Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Fake News του ΣΥΡΙΖΑ οι δήθεν μηδενικές προσλήψεις την επόμενη τετραετία

Νέα Δημοκρατία: Fake News του ΣΥΡΙΖΑ οι δήθεν μηδενικές προσλήψεις την επόμενη τετραετία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δήθεν μηδενικές προσλήψεις την επόμενη τετραετία.

Με σχετική ανακοίνωση η ΝΔ επισημαίνει ότι «ήδη αποδείξαμε την περίοδο 2019-2023 ότι τηρώντας τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, υπήρξε αύξηση προσωπικού στους κρίσιμους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της άμυνας».

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δήθεν μηδενικές προσλήψεις την επόμενη τετραετία.

Η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Fake News της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «αποδείξαμε την περίοδο 2019-2023 ότι τηρώντας τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, υπήρξε αύξηση προσωπικού στους κρίσιμους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της άμυνας».

Ενώ στη συνέχεια προσθέτει ότι «ήδη αποδείξαμε την περίοδο 2019-2023 ότι τηρώντας τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, υπήρξε αύξηση προσωπικού στους κρίσιμους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της άμυνας». Τα στοιχεία προκύπτουν και επιβεβαιώνονται από το μητρώο της απογραφής Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπ. Εσωτερικών προσθέτει η ΝΔ.

«Ουσιαστικά, αναδιανέμοντας το προσωπικό σε τομείς που έχουν περισσότερη ανάγκη κάναμε περισσότερες και στοχευμένες προσλήψεις κατά την περίοδο 2019-2023 ενισχύοντας έμπρακτα τη δημόσια υγεία, το δημόσιο σχολείο και την ασφάλεια, κάνοντας 28.500 μόνιμες προσλήψεις πχ στην παιδεία για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια».

Προσλήψεις και ψηφιοποίηση του κράτους

Όπως αναφέρει η ΝΔ, «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για πρόσθετες προσλήψεις αδιακρίτως και χωρίς καμία στόχευση, εμείς εφαρμόζουμε μια συνετή, δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική προσλήψεων στο Δημόσιο που δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά και ταυτόχρονα καλύπτει σημαντικά κενά στους πιο κρίσιμους κλάδους που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών».

«Αξιοποιούμε, επίσης, την ψηφιοποίηση του κράτους που σημείωσε άλματα την περασμένη τετραετία ώστε με την αυτοματοποίηση διαδικασιών και την απελευθέρωση ανθρωπίνων πόρων από υπηρεσίες που έως πρότινος παρέχονταν χειρωνακτικά να αξιοποιούμε δημόσιους υπαλλήλους σε άλλες πιο σημαντικές και αναγκαίες υπηρεσίες του κράτους.  Έτσι καταφέραμε να προσθέτουμε έμψυχο δυναμικό σε δημόσιους τομείς που έχουν ανάγκη. Έτσι, θα συνεχίσουμε και στην επόμενη τετραετία με προτεραιοποίηση της υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό παρατίθενται τα εξής στοιχεία:

Υγεία

Ιούνιος 2019: 100.308 υγειονομικοί

Δεκέμβριος 2022: 107.676 υγειονομικοί

Καθαρή αύξηση +7.368 (+7,3%)

Παιδεία

Ιούνιος 2019: 163.741 εκπαιδευτικοί

Δεκέμβριος 2022: 181.038 εκπαιδευτικοί

Καθαρή αύξηση +17.297 (+10,6%)

Ασφάλεια (ΕΛΑΣ, πυροσβεστική, λιμενικό)

Ιούνιος 2019: 74.497 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί

Δεκέμβριος 2022: 78.663 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί

Καθαρή αύξηση +4.166 (+5,6%)

Ένοπλες δυνάμεις

Ιούνιος 2019: 80.358 στρατιωτικοί

Δεκέμβριος 2022: 85.403 στρατιωτικοί

Καθαρή αύξηση +5.045 (+6,3%)

Αυτή η σημαντική αύξηση στους πλέον κρίσιμους τομείς που απασχολούν τους πολίτες, έχει συμβεί με εσωτερική ανακατανομή προτεραιοτήτων και προσλήψεων και δεν έχει επιβαρύνει τον συνολικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα, ο οποίος μάλιστα έχει σημειώσει και μια μικρή μείωση κατά 0,5% συγκριτικά με το 2019. Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί μια πολύ πιο αποτελεσματική πολιτική προσλήψεων στο Δημόσιο που:

  • Δεν διογκώνει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Ενισχύει τους πλέον ευαίσθητους τομείς με πρόσθετο προσωπικό.
  • Στηρίζεται στην αρχή «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».
  • Καταρρίπτει το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ περί απαξίωσης της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments