Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο – Έρχονται σαρωτικές αλλαγές

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο – Έρχονται σαρωτικές αλλαγές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε εξέλιξη ανοίγει η επίσημη αυλαία των εσωκομματικών διεργασιών μετά την βαριά ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 

Με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε εξέλιξη ανοίγει η επίσημη αυλαία των εσωκομματικών διεργασιών μετά την βαριά ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και την δήλωση Τσίπρα το ίδιο βράδυ που έθεσε εαυτόν στην κρίση της βάσης του κόμματος.

Απο τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που διαρρέεται είναι ότι έρχεται «τσουνάμι αλλαγών και έκπληξη από τον Αλέξη Τσίπρα» ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της πορείας προς τις «σαρωτικές αλλαγές», τις οποίες προανήγγειλε καθώς το αίτημα συνεδρίασης των κομματικών οργανών τίθεται επιτακτικά από σειρά στελεχών.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες για τη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος καθώς πιθανολογείται ότι η Πολιτική Γραμματεια του κόμματος θα συνεδριάσει το Σάββατο, με βασικό επίδικο πλέον το πότε και το πως θα διεξαχθούν το συνέδριο και η εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση.

Φουντώνει ο καβγάς στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο καβγάς έχει φουντώσει με τον Νίκο Παππά από τους «Προεδρικούς» να δηλώνει πως «μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα βυθιστεί σε εσωστρέφεια για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα για ένα χρονικό διάστημα πέραν και των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι το σωστό βήμα, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης από την «Ομπρέλα» αντιτείνει πως το 2019 δεν έγινε η συζήτηση που έπρεπε να γίνει.

«Να πάμε τελικά σε ένα έκτακτο συνέδριο, το οποίο θα είναι ουσιαστικό. Δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω ακριβώς του καλοκαιριού. Αυτό θα ήταν κάτι το οποίο δεν θα βοηθούσε μια συζήτηση σε βάθος. Άρα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές» είπε ο πρώην γραμματέας του κόμματος.

Καλεί σε «μάχη» η «Ομπρέλα» -Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση Τεμπονέρα

Η «Ομπρέλα» από την πλευρά της οργανώνεται για τη «μάχη» καλώντας τα μέλη της σε διαδικτυακή πανελλαδική συζήτηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με θέμα τη βαριά ήττα στις εκλογές και τι πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούσε η πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα να δημιουργηθεί ανάχωμα στη ΝΔ με κοινή κάθοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στους δήμους και τις περιφέρειες.

Προφανώς προσπαθεί να προλάβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δυσκολία που θα υπάρξει στην ανεύρεση υποψηφίων κάτι που φάνηκε και από τη «βόμβα» του πρώην διεθνή παίκτη του μπάσκετ Νίκου Παππά που ενώ είχε ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα η στήριξη στην υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Αθήνας αποκάλυψε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ότι το ξανασκέφτεται αν θα κατέβει υποψήφιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments