Οδηγός

Τουρισμός για όλους 2023 – 2024: Ποιοι κάνουν ξανά αίτηση – Τα 7 SOS

Τουρισμός για όλους 2023 – 2024: Ποιοι κάνουν ξανά αίτηση – Τα 7 SOS
Ξεκινά το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2023 – 2024

Ξεκινά το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2023 – 2024, που τρέχει το υπουργείο Τουρισμού. Οι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν πρώτα αίτηση στο vouchers.gov.gr και τα αποτελέσματα προκύπτουν έπειτα από κλήρωση.

Το «Τουρισμός για Όλους 2023» αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα. Σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Οι δικαιούχοι  μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Για την ενεργοποίηση και την πίστωση της ενίσχυσης στις άυλες ψηφιακές κάρτες, θα σταλεί σχετική ενημέρωση στους κληρωθέντες, μέσω μηνύματος sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πότε ξεκινά το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» που αναμένεται να ανοίξει από μέρα σε μέρα. Η διαδικασία των αιτήσεων είχε γίνει γνωστό ότι θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα οριστικά αποτελέσματα του «Κοινωνικού Τουρισμού 2023», κάτι που έχει γίνει. Πέρσι, οι αιτήσεις είχαν ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου και η πλατφόρμα έκλεισε στις 21 Ιουλίου τα μεσάνυχτα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν δηλαδή λιγότερο από μία εβδομάδα για να κάνουν την αίτησή τους στο gov.gr. Αναμένεται πως οι αιτήσεις πιθανότατα θα γίνουν και φέτος ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ, όπως έγινε και το 2022.

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να μπείτε -όταν ανοίξει η πλατφόρμα- στο vouchers.gov.gr πατώντας ΕΔΩ και να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία που θα σας ζητήσει το σύστημα να συμπληρώσετε. Η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Το voucher των 150 ευρώ που δίνει ο «Τουρισμός για Όλους» μπορεί να γίνει σε όλα τα καταλύματα της χώρας, αλλά δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση.

Πότε είναι η κλήρωση του «Τουρισμού για Όλους 2023»

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 7-10 ημερών, οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ
  • Υπογραμμίζεται ότι τα παραπάνω αφορούν τα περσινά δεδομένα, ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής ότι φέτος θα υπάρχουν αλλαγές.

Τουρισμός για Όλους 2023: Οδηγίες για την αίτηση στο gov.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments