Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας: Συνεχείς συσκέψεις ενόψει προγραμματικών δηλώσεων

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας: Συνεχείς συσκέψεις ενόψει προγραμματικών δηλώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στο υπουργείο Υγείας έφτασε στις 10 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη από τις επισκέψεις που έχει ξεκινήσει στα υπουργεία.

Στο υπουργείο Υγείας έφτασε στις 10 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη από τις επισκέψεις που έχει ξεκινήσει στα υπουργεία. Στην είσοδο του υπουργείου τον περίμενε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ανέβηκαν μαζί στον δεύτερο όροφο όπου είναι το γραφείο του υπουργού και πραγματοποιείται ήδη συνάντηση εργασίας.

Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η υγεία θα είναι προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία του με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην είσοδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν επίσης, εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου, σήμερα στις 16:15 ορκίζεται ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ειρήνη Αγαπηδάκη ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία την περασμένη εβδομάδα είχες κορωνοϊό και δεν είχε ορκισθεί μαζί με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιου.

Η ενίσχυση και ανασυγκρότηση του ΕΣΥ αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικό του στοίχημα για τη νέα τετραετία διακυβέρνησης, με αιχμή του δόρατος τις 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, τη μείωση του χρόνου απόκρισης του ΕΚΑΒ τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, και τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής κατά 50% για χειρουργεία και κατά 70% στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Ήδη ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδης έχει διαμορφώσει μια πρώτη συγκροτημένη εικόνα σχετικά με τα δομικά και τα λειτουργικά ζητήματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, μετά από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή των διοικητών όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και των διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Αυτό θα είναι και το αντικείμενο ενημέρωσης του πρωθυπουργού από τον Υπουργό Υγείας.

Επί τάπητος επίσης θα τεθεί και η ίδρυση των μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ ιδιαιτέρως στις απομακρυσμένες και τις νησιωτικές περιοχές, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Μία αναβάθμιση του ΕΚΑΒ που περιλαμβάνει εξ αντικειμένου τις αεροδιακομιδές αλλά και την νέα ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου οι ανάγκες για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά προς το λεκανοπέδιο ή και προς την Κρήτη, να επιστρέψουν εκ νέου σε ορθολογικά επίπεδα.

Και ενώ οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλα νευραλγικά Υπουργεία, ταυτόχρονα, Μέγαρο Μαξίμου και όλα ανεξεραίτως τα Υπουργεία δουλεύουν στο “φουλ” ενόψει του τριημέρου των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινούν την Πέμπτη και θα κορυφωθούν το Σάββατο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μία συζήτηση κατά την οποία οι Υπουργοί θα εξειδικεύσουν τις άμεσες προτεραιότητες αλλά και πιο μακροπρόθεσμους στόχους ανάλογα με το χαρτοφυλάκιό τους, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Oι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς προκειμένου ο πρωθυπουργός να μην περιοριστεί σε μία απλή ανάγνωση μέτρων αλλά στόχος είναι να εκπέμψει ένα σαφές μήνυμα για την πολιτική που προτίθεται και σχεδιάζει να εφαρμόσει την επόμενη 4ετια. Ήδη, όπως έχει προϊδεάσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη των ευάλωτων, τα οποία περικλείονται σε τέσσερις άξονες του οικονομικού προγράμματος: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος και καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση κάθε λέξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς τα οικονομικά θα είναι απολύτως μετρημένη και συμβατή με τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας, καθώς οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης βρίσκονται και στο μικροσκόπιο των αγορών, την ώρα που η ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας εντός των επόμενων μηνών έχει χαρακτηριστεί εθνικός στόχος.

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 17 το απόγευμα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, και πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την επικείμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για μια ομιλία, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν θα αποτελείται από έναν μακρύ κατάλογο μέτρων, αλλά θα έχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο.​

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments