Πολιτική

Νέα εποχή, νέα καθήκοντα για τον Κ. Μητσοτάκη

Νέα εποχή, νέα καθήκοντα για τον Κ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ξέραμε, αποτελεί παρελθόν

Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ξέραμε, αποτελεί παρελθόν. Σήμερα δεν υφίσταται κάτι συγκεκριμένο το οποίο αξίζει τον κόπο να σχολιάσουμε και για αυτό αποτελεί κλισέ η έκφραση «όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ». Τίτλοι τέλους λοιπόν. Το τι θα προκύψει και αν προκύψει, αυτό θα φανεί. Συνεπώς, πλην δραματικού απροόπτου, αλλάζει και το αντικείμενο της αρθρογραφίας μου.

Θα σχολιάζω τα κυβερνητικά πεπραγμένα προς την κατεύθυνση πάντα της υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού. Είναι σαφές πως στη δεύτερη τετραετία δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για καμιά κυβέρνηση, αφού συνεχίζει το δικό της έργο. Συνεπώς, δε δικαιολογούνται καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα.

Με κριτική ματιά εκ των έσω θα προσπαθώ να αναδεικνύω τα θετικά, αλλά και να επισημαίνω τα αρνητικά, με δεδομένο πως η δεύτερη τετραετία έχει αποδειχθεί καταστροφική για όλες τις κυβερνήσεις. Άρα, αν θέλουμε να υπάρξει τρίτη τετραετία θα πρέπει πρωτίστως να υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση το πρόγραμμα επάνω στο οποίο επανεκλέχτηκε. Δε συγχωρούνται λάθη και κυρίως δε θα συγχωρεθούν φαινόμενα αλαζονικής διακυβέρνησης και φυσικά καμιά πρωθυπουργική συγγνώμη δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet για το ψηφιακό δίπλωμα και την ψηφιακή ταυτότητααπό τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Μεταφορών, Κώστα ΚαραμανλήΠαρών στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αναμφίβολα το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει ο αρχηγός της. Πήρε επάνω του από την πρώτη ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της όλη την προσπάθεια μετασχηματισμού της σε μια παράταξη που θα καλύπτει έναν ευρύτερο χώρο που κινείται από τη Δεξιά ως ένα μέρος της Κεντροαριστεράς. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Εννοείται πως αν αποτύγχανε θα αναζητούνταν ευθύνες για την αποτυχία. Οι σολίστες δεν εισπράττουν μόνο χειροκροτήματα.

Σήμερα, ένας παντοδύναμος Μητσοτάκης καλείται να κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε, μέσα από ένα πλέγμα ριζικών μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή δε μπορεί να υπάρξει βελτίωση στον τομέα της Υγείας αν δεν υπάρξει αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Πού έγκειται η δυσκολία; Στο γεγονός ότι θα πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ένα μέτρο αναγκαίο, αλλά πολιτικά κοστοβόρο, καθώς οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν.

Ή στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο νέος υπουργός θα πρέπει να συγκρουστεί και με δικηγορικά συμφέροντα, διότι δε μπορεί να σμικρύνει ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων, αν δεν αποσυμφορηθεί η ύλη που καλούνται να διαχειριστούν οι δικαστές. Ήμουνα νιός και γέρασα και βαρέθηκα να ακούω για μια ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Όπως επίσης, εδώ και πάνω από 40 χρόνια ακούω για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφορά δεν βλέπω γιατί αντιδρούν οι δικηγόροι της Αττικής.

Σε κάθε κυβερνητικό τομέα υπάρχουν προβλήματα που αυτή η κυβέρνηση καλείται να τα λύσει. Τα περισσότερα από αυτά είναι συσσωρευμένα εδώ και δεκαετίες οξύνοντας την κατάσταση ακόμα πιο πολύ, όμως ο πρωθυπουργός έβαλε ο ίδιος τον πήχυ πολύ ψηλά.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση καθιστά τον ρόλο των πολιτικών σχολιαστών ιδιαίτερα παραγωγικό, στον βαθμό βέβαια που υποδεικνύουν, κριτικάρουν, επιδοκιμάζουν. Νέα εποχή, νέα καθήκοντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments