Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Αλλάζουν όλα στην Υγεία – Έρχονται 10.000 μόνιμες προσλήψεις

Χρυσοχοΐδης: Αλλάζουν όλα στην Υγεία – Έρχονται 10.000 μόνιμες προσλήψεις
«Aυτή θα είναι η τετραετία της υγείας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Aυτή θα είναι η τετραετία της υγείας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Θέλουμε ένα σύστημα υγείας, για το οποίο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα είναι περήφανοι», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό χρόνος για καθυστέρηση. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, εν μέσω μιας μεγάλης θύελλας. Στόχος μας είναι η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ. Τη νέα τετραετία, προτεραιότητες είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με προσωπικό και μέσα, η ενίσχυση των κέντρων υγείας, οι μεταρρυθμίσεις στα νοσοκομεία, η ψυχική υγεία, ο νέος υγειονομικός χάρτης, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, οι προληπτικοί έλεγχοι που σώζουν ζωές των πολιτών αλλά και η κεντρικοποίηση των προμηθειών, τα οικονομικά δηλαδή, ζητήματα», είπε ο υπουργός Υγείας και ενημέρωσε ότι θα επιταχυνθούν οι δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, σχετικά με τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τα νέα κέντρα υγείας. Θα ενταθούν επίσης τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και ψυχικής υγείας.

«Δεν υποσχόμαστε θαύματα, αλλά δεσμευόμαστε να εργαστούμε με αφοσίωση για την αύξηση του βαθμού ικανοποίησης και της πρόσβασης των πολιτών στις δομές δημόσιας υγείας. Η πρόκληση είναι ιστορική», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και σε αυτό το κλίμα ενημέρωσε ότι:

«Θα προχωρήσουν τα προγράμματα πρόληψης παραγόντων κινδύνου και χρόνιων νοσημάτων.

Στην πρωτοβάθμια φροντίδα, καθιερώνεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, ενισχύονται τα κέντρα υγείας και αναβαθμίζεται η λειτουργία των κινητών μονάδων υγείας. Δημιουργείται μηχανισμός κεντρικής παρακολούθησης για τον προσωπικό γιατρό και τήρησης του θεσμού, εντάσσονται νέες ιατρικές δυνατότητες, δίνεται δυνατότητα ένταξης γιατρών του ΕΣΥ που υπηρετούν σε δομές δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας περίθαλψης. Θα ενισχυθούν με ανακαίνιση 156 κέντρα υγείας, θα αναβαθμιστεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε 312 κέντρα υγείας, θα υπάρξει αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού των κέντρων υγείας και θα υπάρξει παροχή εξειδικευμένων θεραπειών στα κέντρα υγείας και επέκταση της τηλεϊατρικής και φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές. Θα υπάρξει αναβάθμιση της λειτουργίας των κινητών μονάδων, στελέχωσή τους με διεπιστημονική ομάδα υγείας, θα διατίθενται νέες υπηρεσίες υγείας από τις κινητές μονάδες και θα παρέχεται ιατρική βοήθεια και φροντίδα σε ευάλωτες ομάδες κατοίκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments