Διεθνή

Ο Τρόσεφ διάδοχος του Πριγκόζιν;

Ο Τρόσεφ διάδοχος του Πριγκόζιν;
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στους Ρώσους μαχητές να διοικήσει την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ένας υψηλόβαθμος μισθοφόρος ονόματι Αντρέι Τρόσεφ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στους Ρώσους μαχητές να διοικήσει την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ένας υψηλόβαθμος μισθοφόρος ονόματι Αντρέι Τρόσεφ , σύμφωνα με σχόλια του Ρώσου προέδρου που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Kommersant.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει μια συνάντηση υπό την προεδρία του Πούτιν πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση της εξέγερσης της ιδιωτικής πολιτοφυλακής στα τέλη Ιουνίου, στην οποία συμμετείχαν το αφεντικό του Γεβγκένι Πριγκόζιν και αρκετές δεκάδες υψηλόβαθμοι μαχητές.

Σύμφωνα με την Kommersant ,  ο Πούτιν εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι μεταξύ των πολλαπλών επιλογών μετά την εξέγερση που είχαν οι πολιτοφύλακες, μία από αυτές ήταν να συνεχίσουν να πολεμούν για τον Βάγκνερ, αλλά υπό τις διαταγές ενός νέου ηγέτη. Ένας άντρας με το παρατσούκλι “Sedoy” , που σημαίνει “γκρίζα μαλλιά”.

Το «Sedoy» είναι το διακριτικό του Αντρέι Τρόσεφ, ενός απόστρατου Ρώσου συνταγματάρχη που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1953 στο Λένινγκραντ. Είναι ιδρυτικό μέλος και εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου Wagner, σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2021 σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις.

Αυτές οι κυρώσεις, που σχετίζονται με την κατάσταση στη Συρία, αποκαλύπτουν περισσότερα για τον ρόλο του Τρόσεφ ως Αρχηγού του Επιτελείου των επιχειρήσεων του Ομίλου Wagner στη Συρία, για την υποστήριξη του συριακού καθεστώτος. «Ο Αντρέι Τρόσεφ εμπλέκεται άμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ομίλου Βάγκνερ στη Συρία. Συμμετείχε ιδιαίτερα στην περιοχή του Ντέιρ – ελ – Ζορ» , όπως αναφέρεται στις λεπτομέρειες των κυρώσεων. «Ως εκ τούτου, συμβάλλει καθοριστικά στην πολεμική προσπάθεια του Μπασάρ αλ Άσαντ και κατ’ επέκταση υποστηρίζει το συριακό καθεστώς».

Οι κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Ιούνιο του 2022 αναφέρουν επίσης ότι «ο Αντρέι Τρόσεφ ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Wagner. Ως εκ τούτου, υποστήριξε το συριακό καθεστώς, ήταν μέλος μιας πολιτοφυλακής και κατέστειλε τον άμαχο πληθυσμό στη Συρία» .

Μεταξύ των συνεργατών του είναι ο ιδρυτής του Ομίλου Βάγκνερ, Ντμίτρι Ούτκιν, ο οποίος είναι επίσης πρώην αξιωματικός των ρωσικών στρατιωτικών πληροφοριών.

Ο Αντρέι Τρόσεφ είναι επίσης πρώην υπάλληλος του Ειδικού Αποσπάσματος Ταχείας Επέμβασης της Βορειοδυτικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τη ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα Fontanka. Βετεράνος των πολέμων στην Τσετσενία και στο Αφγανιστάν, παρασημοφορήθηκε για την υπηρεσία του. Για την επιχείρηση στην Τσετσενία του απονεμήθηκε δύο φορές το Τάγμα του Θάρρους και ένα μετάλλιο του Τάγματος της Αξίας για την Πατρίδα. Για το Αφγανιστάν, του απονεμήθηκαν δύο Τάγματα του Ερυθρού Αστέρα – ένα παράσημο από τη Σοβιετική Ένωση για εξαιρετική υπηρεσία.

Ο Αντρέι Τρόσεφ εμφανίζεται επίσης ως ένας από αυτούς που προσκλήθηκαν σε δεξίωση στο Κρεμλίνο τον Δεκέμβριο του 2016.

Προς το παρόν, ορισμένοι από τους μαχητές του Βάγκνερ έχουν αρχίσει να εργάζονται ως «εκπαιδευτές» για τις εδαφικές αμυντικές δυνάμεις της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε το Μινσκ την Παρασκευή 14 Ιουλίου, τρεις εβδομάδες μετά την αποτυχημένη εξέγερση στη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments