Διεθνή

Η Ουκρανία ανακτά εδάφη στα ανατολικά και νότια

Η Ουκρανία ανακτά εδάφη στα ανατολικά και νότια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με το Κίεβο, η αντεπίθεση που ξεκίνησε τον Ιούνιο από τον στρατό του επέτρεψε να προχωρήσει σε περιοχές που είχαν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με το Κίεβο, η αντεπίθεση που ξεκίνησε τον Ιούνιο από τον στρατό του επέτρεψε να προχωρήσει σε περιοχές που είχαν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία ανακατέλαβε 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στα ανατολικά και νότια την περασμένη εβδομάδα στην επίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων, με βάση όσα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Γκάνα Μάλιαρ.

«Λόγω της βελτίωσης της επιχειρησιακής τοποθέτησης και της ευθυγράμμισης του μετώπου προς το Μπαχμούτ, απελευθερώθηκε μια περιοχή επτά km²», δήλωσε στο Telegram.

Μετά την παραλαβή δυτικών αρμάτων μάχης, όπλων και πυρομαχικών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν μία από καιρό προαναγγελθείσα επιχείρηση κατά των εδραιωμένων ρωσικών στρατευμάτων στη νοτιοανατολική Ουκρανία τον Ιούνιο.

Ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι οι μάχες είναι δύσκολες και ζήτησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και περισσότερο πυροβολικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους.

Το Μπαχμούτ, όπου ζούσαν 70.000 άνθρωποι πριν από τη σύγκρουση, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης και αιματηρότερης μάχης από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι δυνάμεις της Ουκρανίας προελαύνουν κοντά στο Μπαχμούτ, που κατελήφθη τον Μάιο από τη Ρωσία στη μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη από την αρχή των πολεμικών εχθροπραξιών.

«Προχωράμε σταδιακά στη ζώνη του Μπαχμούτ », δήλωσε στο Telegram η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Γκάνα Μάλιαρ.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, σημειώθηκαν ρηξικέλευθες επιχειρήσεις στο νότιο πλευρό και «στο βόρειο πλευρό προσπαθούμε να κρατήσουμε τις θέσεις μας. Ο εχθρός επιτίθεται».

Η Ουκρανία δήλωσε, ακόμη, προχθές ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται σε άμυνα κατά των ρωσικών δυνάμεων, κοντά στην ανατολική πόλη Κουπιάνσκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments