Οικονομία

Χατζηδάκης: «Το “αυτοκίνητο” της κυβέρνησης στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν έχει όπισθεν»

Χατζηδάκης: «Το “αυτοκίνητο” της κυβέρνησης στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν έχει όπισθεν»

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Οικονομικών

O Κωστής Χατζηδάκης είδε το «ηλεκτρονικό μάτι» της Αρχής να τίθεται σε λειτουργία

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφτηκε σήμερα το αρχηγείο της ΑΑΔΕ και είδε το «ηλεκτρονικό μάτι» της Αρχής να τίθεται σε λειτουργία. Το «αυτοκίνητο» της κυβέρνησης δεν έχει όπισθεν στο θέμα την φοροδιαφυγής, δήλωσε.

Στις εγκαταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης τέθηκε σε λειτουργία, πριν από λίγο διάστημα, η Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, η οποία παρέχει τη δυνατότητα συντονισμού και παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, των ελέγχων που διενεργούνται από υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής σε καταστήματα, τελωνεία, πλοία, χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος κ.λπ.

Το «ψηφιακό μάτι» της ΑΑΔΕ επιτρέπει την απευθείας μετάδοση πληροφοριών (με φωτογραφίες και video) από τα σημεία που ελέγχονται π.χ. για μη έκδοση αποδείξεων, λαθρεμπόριο, παραεμπόριο και κάθε άλλη φορολογική ή τελωνειακή παράβαση.

Παράλληλα, όλα τα σημεία ελέγχου αποτυπώνονται σε ψηφιακό χάρτη, προκειμένου οι υπηρεσιακοί της ΑΑΔΕ να έχουν πλήρη εικόνα τόσο του αριθμού, όσο και της έκτασης των ελέγχων ανά περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την επικράτεια.

Από την Αίθουσα Επιχειρήσεων εκδίδονται καθημερινά στατιστικά στοιχεία, που χρησιμεύουν στην υλοποίηση πιο στοχευμένων ελέγχων. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός και καλύτερη διασπορά δυνάμεων της ΑΑΔΕ στα σημεία ελέγχου.
Όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, «η φορολογική δικαιοσύνη και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Και θα προχωρήσουμε άμεσα σε σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η ΑΑΔΕ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση. Έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα και θα κάνει και άλλα.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο την κυβέρνηση όσο και την ΑΑΔΕ, θα μας βοηθήσουν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Θα τα αξιοποιήσουμε. Έτσι και αλλιώς, έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε και λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επομένως, ακόμα μια φορά θέλω να στείλω το μήνυμα ότι το “αυτοκίνητο” της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα δεν έχει όπισθεν. Θα προχωρήσουμε μπροστά! Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων πληρώνει κανονικά τους φόρους που τους αναλογούν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments